Електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, вложи 400 000

...
Електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, вложи 400 000
Коментари Харесай

400 000 лева в обновяване на подстанции и възлови станции във Варненско инвестира Енерго-Про


Електроразпределителното сдружение, обслужващо Североизточна България, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, вложи 400 000 лв. в замяна на съоръжение в подстанции и основни станции в област Варна. Проектът е част от капиталовата и ремонтна стратегия на компанията за 2017 година и завърши в края на месец декември, оповестиха от сдружението.

В рамките на осъществената инвестиция се извърши замяна на маломаслени прекъсвачи с нови вакуумни в подстанции Девня, Аспарухово и Варна Център, както и във основни станции във Варненска област. Освен по-високата степен на надеждност на вакуумните прекъсвачи и по-дългия им експлоатационен живот, този вид модерно съоръжение има по-добри механически параметри, с помощта на които въздействието им върху околната среда е сведено до най-малко.

Успоредно с подмяната на прекъсвачи в подстанция Аспарухово се извърши и замяна на електромеханичните релейни отбрани с цифрови. Тяхното главно предимство за клиентите е, че понижават времето на спиране на електрозахранването и дават опция за ограничение региона на изключване при повреда. Освен това новите инсталирани отбрани защищават самата подстанция, като лимитират опцията за пораждане на повреди по оборудването.

С реализацията на плана за възобновяване на оборудванията на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи се усъвършенства доста качеството и сигурността на електрозахранване на над 20 000 семейства и 60 промишлени клиенти на компанията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР