Електромобилността и водородната технология вървят заедно. Превозните средства с горивни

...
Електромобилността и водородната технология вървят заедно. Превозните средства с горивни
Коментари Харесай

Toyota напредва с водорода

Електромобилността и водородната технология вървят дружно. Превозните средства с горивни кафези също в последна сметка имат електрическо задвижване. Азиатски производители като японската Toyota Group имат огромен прогрес, когато става въпрос за водород. С новото поделение „ Фабрика за водород “ Toyota Motor Europe (TME) ускорява дейностите си в цяла Европа, свързани с технологията за водород и горивни кафези. Новият отдел има за цел да насърчи комерсиализацията на водородните технологии и системи - от разработка и произвеждане до продажби и обслужване на клиенти.

В допълнение към разширението на производството на системи с горивни кафези, Hydrogen Factory е виновен и за партньорства. В Европа Toyota желае да реализира CO2 индиферентност още през 2040 година, 10 години по-рано от плануваното в международен мащаб. Базираните на водород системи с горивни кафези играят съществена роля в това - до 2030 година Европа ще бъде един от най-големите международни пазари за тази технология.

В допълнение към от ден на ден решения за подвижност и области на приложение, увеличаващите се вложения и регулаторни ограничения предизвикват развиването и растежа на пазара в района. Като част от Зелената договорка на Европейската комисия да вземем за пример до 2027 година ще бъдат вложени 45 милиарда евро. Фондът за транспортна инфраструктура на Европейски Съюз също дава 284 милиона евро, към една трета от бюджета си, за инсталиране на станции за зареждане с водород.

Съгласно Директивата за възобновима сила (REDIII), минимум 42 % от водорода, употребен от европейската промишленост, би трябвало да идва от устойчиви източници до 2030 година В композиция с задачата за създаване на водородни станции по трансевропейските транспортни мрежи (TEN-T) - по най-важните транспортни оси на разстояние от 200 километра, Европа се трансформира в световен център за водородни технологии.

„ Така Европа демонстрира дълготрайно доверие във водорода – тъкмо като нас “ -Тиболд Паке, който управлява бизнеса с горивни кафези като вицепрезидент в TME - „ Ще продължим създаването на коли с горивни кафези и други леки търговски транспортни средства. В същото време фокусът беше уголемен, с цел да включи тежкотоварен превоз, с цел да подкрепи разширението на жизнеспособна атомна инфраструктура. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР