Електрически кросоувър се произвежда в завода на BMW Group в

...
Електрически кросоувър се произвежда в завода на BMW Group в
Коментари Харесай

Сензация! Шок! Сърцетуп!  Немски автомобил се произвежда в Германия! Доказателство с видео

Електрически кросоувър се създава в завода на BMW Group в Регенсбург, Германия.

Наскоро BMW X2 беше показано дружно с електрическия си аналог – новия iX2, а видео демонстрира по какъв начин електричката бива сглобявана. Докато чакаме стартирането му на интернационалния пазар през март 2024 година, дано да разгледаме индустриалния развой на електрическия субкомпактен кросоувър, оголен от YouTube канала Frame.

Електромобилът се създава в завода на BMW Group в Регенсбург, Германия. Производството стартира с направата на шаси, същото, което се употребява и от неговия другар с мотор с вътрешно горене. Този паритет сред моделите ще стане още по-близък при специфичната платформа Neue Klasse EV.

Въртящо се приспособление оказва помощ на човешката работна мощ да работи по шасито под разнообразни ъгли. Задните светлини се закрепват на място благодарение на динамометричен револвер. На тази станция се инсталират и елементи като спойлера и защитните колани. На идната станция роботизирана ръка инсталира седалките в кабината, които по-късно служащите закрепват.

Работниците имат за задача също по този начин да създадат всички връзки на мотора, с цел да подсигуряват вярното действие на електрическата система. Оттук нататък работата поемат машините, като специфичен кран инсталира мотора и окачването. Повдигач също реалокира задвижващата система до шасито, а служащите закрепват останалите труднодостъпни места.

След като това е направено, служащите инсталират кормилото, фаровете, предната и задната ризница и предната решетка, която е със затворен дизайн, като се има поради, че електрическите коли не се нуждаят от толкоз интензивно изстудяване, колкото колите с вътрешно горене. Работниците обаче са подпомагани от роботи за монтиране на вратите и колелата, като за последното е нужен револвер с няколко глави.

След привършване на монтажа всеки електрически съставен елемент се тества прецизно, с цел да се подсигурява оптималната му работа. Вариантът xDrive30 е оборудван с два електромотора, които могат да генерират 308 к.с. и 493 Нм въртящ миг, и може да реализира ускоряване от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди.

Тъй като дебютът на Neue Klasse е плануван за 2025 година, автомобилният производител евентуално ще пренастрои индустриалната си линия за сглобяване на идващото потомство електрически коли, започвайки с BMW iX3.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР