Експлозии са озвучили Киев рано в неделя, съобщи кметът на

...
Експлозии са озвучили Киев рано в неделя, съобщи кметът на
Коментари Харесай

Серия от експлозии в Киев, Украйна отговори с обстрел над Донецк

Експлозии са озвучили Киев рано в неделя, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко със известие във Telegram.

" Отбелязахме няколко детонации в Дарницкия и Днипровския квартал на столицата, " написа той. " Вече се работи на място, по-късно ще дадем детайлна информация. "

Източник на Reuters твърди, че е видял пушек след детонациите.

Тази вест идва ден, откакто украинските управляващи оповестиха, че са провели контраакция в Северодонецк и са съумели да си върнат част от завладените от Русия територии.

" Ситуацията е напрегната, комплицирана, " споделя кметът Олександър Стрюк пред националната телевизия. По негови думи борби се водят интензивно по улиците: " Армията ни прави всичко допустимо, с цел да изтласка съперника от града. "

В изявление в събота ръководителят на районната военна администрация добави, че Кремъл е насочил " цялата си мощ ", с цел да завладее Северодонецк, а районният губернатор на Луганск сподели, че Русия към този момент има надзор над по-голямата част от източния полис.

Междувременно съветската национална новинарска организация TASS заяви, че пет души са умряли, а 20 са ранени вследствие на " голям брой детонации " наоколо до Донецк, подбудени от обстрела на украинската войска.

Руският президент Владимир Путин твърди, че московските противовъздушни сили са унищожили десетки украински оръдия и ги " трошат като орехи ". Думите са представени от " РИА Новости " и са посочени като отговор на въпрос за американските военна помощ за Украйна. Първата част от изявлението бе оповестена в събота, а втората се възнамерява за неделя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР