Експлозии са чути рано тази сутрин в западния украински град

...
Експлозии са чути рано тази сутрин в западния украински град
Коментари Харесай

Експлозии и обстрел в Лвов - градът, приютил стотици хиляди бежанци от цяла Украйна

Експлозии са чути рано тази заран в западния украински град Лвов. Според локални медии градът е подложен на ракетен обстрел - по този начин стартира 18-ят ден от войната в Украйна. Според президента Вoлoдимир Зеленски западните водачи би трябвало да бъдат по-ангажирани с мирните договаряния и да предложат на Киев гаранции за сигурност. Молдова изиска помощ, с цел да се оправи с украинските бежанци. От началото на нашествието страната е приютила над 100 000 души.

За масиран обстрел на Лвов и Ивано-Франковск, оповестяват локални медии. Лвов е приютил стотици хиляди бежанци от цяла Украйна, в града се намират и доста дипломати на непознати страни, които в преди началото на нашествието се реалокираха от Киев.

Според украинските управляващи, съветската войска продължава офанзивата си и към този момент е напълно покрай украинската столица. Напълно опустошен е град Волноваха. Чернигов, Харков и Мариупол остават под съветска блокада.

Няма да се предадем, ще устоим, сподели президентът Зеленски в следващото си послание.

"Няма да недооценявам опасността. И няма да пресилвам достиженията. Ние сме почтени хора, а не Министерството на защитата на Русия. Което лъже всички - милионите си жители и даже управата на Руската федерация. Казвам искрено: към момента би трябвало да се държим. Все още би трябвало да се борим. Всеки ден и всяка нощ би трябвало да търсим метод да нанесем оптимални вреди на съперника. "

След изявата си, Зеленски дава отговор на въпроси на публицисти в продължение на повече от час. Според него мирните договаряния би трябвало да се концентрират към съответни оферти, а на върху слагането на ултиматуми.



Бурни овации от английския парламент за ЗеленскЗеленски е разговарял с президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия - Олаф Шолц и е изискал неотложно преустановяване на огъня от съветска страна.

По-късно стана ясно, че Макрон и Шолц повече от час са разговаряли и с президента Владимир Путин, само че той не е посочил никакво предпочитание да спре нашествието.

В Одеса оркестърът към Националната театрална академия изнесе концерт навън, наименуван "Свободно небе ". Така музикантите се причислиха към апела на формален Киев за "затварянето на небето " над Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР