Експертите назоваха няколко неща, които не трябва да се правят

...
Експертите назоваха няколко неща, които не трябва да се правят
Коментари Харесай

Експерти назоваха нещата, които не се препоръчва да правите със смартфоните си

Експертите назоваха няколко неща, които не би трябвало да се вършат със смарт телефоните. Ако не се съблюдават рекомендациите, здравето на стопаните им може доста да се утежни, означават експертите.

Добър съвет е да изключите месинджъра си за обществените медии и да филтрирате всяка преписка, с цел да спестите време. Не правете екрана прекомерно ослепителен, защото е нездравословно за очите. Необходимо е да вземате смарт телефона единствено за осъществяване на съответни задания.

Вредно е да носите устройството в ръка, без да го оставяте на работа или вкъщи. Смартфонът би трябвало да се съхранява в калъф и, в случай че е належащо, да се превключи в беззвучен режим.

Не бива да държите устройството в спалнята, защото то предизвика притежателя му да го употребява преди лягане. В резултат на това, човек не може да спи и благосъстоянието му се утежнява на идната заран. Нощното зареждане на батерията би трябвало да става в друга стая, настояват експертите. Освен това, купете си елементарен будилник, вместо да активирате специфичното приложение на телефона.

Не се предлага да четете електронни книги от мобилно устройство, заради риска от увреждане на зрението. Експертите също считат, че е безсмислено да прекарвате време в четене на безкрайни известия, би трябвало да ограничите броя на контактите и да настроите обособени вести.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР