Експертите на РИОСВ-Русе установиха еднократно неорганизирано изпускане на емисии и

...
Експертите на РИОСВ-Русе установиха еднократно неорганизирано изпускане на емисии и
Коментари Харесай

В Русе установиха изпускане на емисии от Монтюпе

Експертите на РИОСВ-Русе откриха еднократно неорганизирано изпускане на излъчвания и разпространяване на характерна за производството миризма отвън границите на площадката на " Монтюпе " ЕООД.

Нарушението е установено, в границите на осъществения ексклузивен надзор на дежурните екипи на инспекцията през интервала от 27 август до 6 септември, взаимно с представители на община Русе и Гранична полиция- Русе за наблюдаване с термовизионни камери.

На 3 септември, след постъпили 13 сигнала на горещата телефонна линия за неприятна миризма, наподобяваща " изгорен бакелит ", са обходени кварталите " Възраждане ", " Цветница ", Източна промишлена зона и Индустриален парк.

От 21 и 40 до 22 и 20 часа е осъществен цялостен обход на площадката на " Монтюпе " ЕООД, на разстояние към 150 метра от оградата. От северната страна на индустриалните халета на " Монтюпе " с термовизионните камери е открито неорганизирано обособяване на излъчвания нездравословни субстанции, под формата на поток със неясно сивкав цвят над покривната повърхнина на халета 2 и 3. В 22 и 30 часа изпускането на излъчванията е прекратено.

При обхода на индустриалната площадка е установено, че част от транспортните порти на индустриалните халета са отворени. По време на инспекцията не е следено придвижване на техника, хора и товаро - разтоварна активност през вратите. Спрямо сдружението ще бъдат подхванати административно-наказателни ограничения. РИОСВ-Русе продължава да упражнява прецизен надзор върху осъществяването на капиталовата стратегия на " Монтюпе " ЕООД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР