Експерти се опасяват, че трудът им няма да се плати,

...
Експерти се опасяват, че трудът им няма да се плати,
Коментари Харесай

„Труд“: Вещи лица на бунт заради калпава наредба на Христо Иванов

Експерти се притесняват, че трудът им няма да се заплати, чакат ход от министър Крум Зарков
“Втора седмица работата ни е блокирана, тъй като е анулирана наредбата за движимостите лица и сътрудниците се притесняват, че трудът им няма да бъде заплатен ”. Това съобщава  “Труд NEWS ”, позовавайки на представители на Съюза на самостоятелните автотехнически специалисти, които не пожелаха имената им да се цитират.

“Отмяната на наредбата официално значи, че няма ред, по който се вписват движимости лица, няма ред и за възнаграждение. Ако би трябвало да се следва буквата на закона, не би трябвало да се прави нито една експертиза и да спре правораздаването в България ”, считат от съюза.

В него членуват експертите, извършващи годишно едни от най-многобройните и значими експертизи по всички каузи за злополука с потърпевши хора в България.

Правният вакуум настава след 2 декември, когато влиза в действие решението на Върховен административен съд за анулация на съвсем цялата Наредба №2 за вписването, квалификацията и възнагражденията на движимостите лица. От нея остават да работят единствено една точка, една, алинея, един член и една глава, която се отнася до електронния указател.

Калпавата разпоредба е издадена по времето на правосъдния министър Христо Иванов и неговата секретарка Надежда Йорданова през 2015 година при ред престъпления, откриват съдиите от Върховен административен съд.

“Очакваме час по-скоро екипът на служебния правосъден министър Крум Зарков да разгласява за разискване план за нова разпоредба, най-малко да знаем, че е стартира процедурата. Тя ще се точи най-малко месец, а през това време няма да спрат нито злополуките, нито делата ”, бунтуват се специалистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР