Експерти посочиха петте най-разпространени грешки, които шофьорите правят. Всички те

...
Експерти посочиха петте най-разпространени грешки, които шофьорите правят. Всички те
Коментари Харесай

5 начина, с които ще съсипете чисто нов автомобил

Експерти показаха петте най-разпространени неточности, които водачите вършат. Всички те водят до повреди по автомобила, което надлежно постанова и посещаване в сервиз. Някои от тях могат да причинят съдбовни последствия за транспортното средство.
1. На път с малко гориво
Една от най-често допусканите неточности е пътуването с малко гориво в резервоара. Не всички знят, че това оказва въздействие освен върху работата на горивната система на автомобила, само че и върху всички системи за зареждане. При дизеловите коли свършването на горивото по време на път може да нанесе доста тежки провали.
2. Рязко прекъсване и тръгване
Резките ускореният или понижаване на скоростта водят до изхабяване на цялата система за задвижване, изключително при колите с предно предаване. Увреждат се съединителя и се постанова преждевременна завяна на спирачните механизми.
3. Каране на ниски обороти
Карането на прекомерно ниски обороти също крие съществени опасности от щета. Заради незадоволителното налягане на маслото, в този случай моторът бързо изчерпва своя запас. Освен това натоварването върху трансмисията също е много огромно.
4. Потегляне със леден мотор
Подобно деяние, изключително при по-ниски тепператури, значително съклащава живота на автомобила. Повечето експерти предлагат преди тръгване моторът да загрее за няколко минути, след което не би трябвало да се форсира внезапно, най-малко до момента в който моторът и трансмисията не доближат естествена работна температура.
5. Претоварване на автомобила
Не бива транспортното средство да бъде претоварвано, изключително когато следва пътешестване по надалеч от идеалните пътища (такива са множеството в България). Прекалено огромния товар поврежда преди всичко окачването, вследствие на което ударите от неравностите се предават на шасито и каросерията. А това води до увреждания, някои от които могат да бъдат много тежки.

източник: Dunavmost.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР