Експертът по Титаник Пол-Анри Наржоле беше почетен от режисьора Джеймс

...
Експертът по Титаник Пол-Анри Наржоле беше почетен от режисьора Джеймс
Коментари Харесай

За един невероятен живот, изпълнен с приключения: Джеймс Камерън отдаде почит на загинал в Титан

Експертът по " Титаник " Пол-Анри Наржоле беше почетен от режисьора Джеймс Камерън и други на виртуална възпоменателна работа месец откакто почина при имплозията на батискафа " Титан " дружно с още четирима души, съобщи Асошиейтед прес.

Виртуалното събитие в памет на един от най-големите международни специалисти по " Титаник " беше проведено от компанията, която има правата за спасяването на останките от потъналия транспортен съд. 

Камерън и другите присъстващи на службата си спомниха за френския откривател като за човек, чиито дълбоководни подвизи са въодушевили генерации фенове на океана и са съдействали за по-доброто схващане на фамозния транспортен съд.

77-годишният Пол-Анри Наржоле почина, когато подводният уред " Титан " се спусна в дълбоките води на Северния Атлантически океан на 18 юни, с цел да изследва " Титаник " - нещо, което французинът е правил десетки пъти преди този момент. 

Според проверяващите подводният уред, благосъстоятелност на частна компания, се е взривил по време на спускането, убивайки всички на борда.

Събитието, което беше излъчено онлайн във Facebook, стартира с видеомонтаж за Наржоле и неговите достижения. Кадрите демонстрираха по какъв начин откривателят се впуска в първата археологическа задача до мястото преди повече от три десетилетия.

Презентацията включваше и работата му по възобновяване на " Голямото парче ", 17-тонна секция от обшивката на Титаник, открита през 1998 година

Във видеото се споделя, че Наржоле е " въодушевил генерации фенове на океана, гмуркачи и откриватели по целия свят " . Кадрите демонстрират по какъв начин той ръководи плавателни съдове през годините. Видеото приключва с откривателя, вперил взор в морето от плажа. 

" A giant of a man ": French sub expert killed in ‘catastrophic implosion’ of Titan sub honoured by Titanic director James Cameron at memorial event
— LBC News (@LBCNews)
Джесика Сандърс, президент на " Ар Ем Ес Титаник Инк. ", по-късно излезе на подиум, декориран със фотоси на Наржоле, и описа със сълзи на очи за неговите достижения, завещание и " дяволската му усмивка ". 

Сандърс, говорейки на британски и употребявайки френски преводач, сподели, че към 80 % от артефактите в сбирката на компанията са възобновени от Наржоле. 

James Cameron breaks down what he thinks went wrong with Titan sub — and how tragic implosion could've been avoided
— The Messenger (@TheMessenger)
Режисьорът на " Титаник " Джеймс Камерън описа, че ги е свързвал общият интерес към мястото на корабокрушението. Той добави, че за него е " чест да бъде считан за сътрудник " от Наржоле.

" С годините той ми стана другар. Живееше необикновен живот, изпълнен с завършения " , сподели Камерън. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР