Екипът на Icanpreneur е амбициран да подобри значително шансовете за

...
Екипът на Icanpreneur е амбициран да подобри значително шансовете за
Коментари Харесай

Стартъпът Icanpreneur привлича клиенти по-бързо от очакваното


Екипът на Icanpreneur е окуражен да усъвършенства доста възможностите за триумф на създателите на софтуерни стартъпи (снимка: Icanpreneur)

Българският стартъп Icanpreneur, първият акселератор като програмен продукт (Accelerator–as-a-Software), стартира набиране на pre-seed инвестиция в размер до 1,2 млн. евро, с цел да зареди по-големия от предстоящото органически напредък.

Icanpreneur цели да усъвършенства доста възможностите за триумф на създателите на софтуерни стартъпи, като ги направлява в техния път въз основата на потвърдили се в практиката предприемачески процеси, посредством комфортна софтуерна система.

Набирането на капиталовия рунд стартира 10 месеца след привличането на ангелско финансиране в размер на 200 хиляди евро при оценка на компанията от 2,5 млн. евро, обезпечена от едни от най-успешните вложители и бизнесмени в българската ИТ екосистема.

Icanpreneur към този момент сътвори първа версия на своя акселератор като програмен продукт (Accelerator–as-a-Software), който дава опция на софтуерни бизнесмени и новаторски екипи от целия свят да стартират от начална концепция и да доближат до пазарно сполучлив артикул (product/market fit).

Фокусът на тази версия на акселератора е дейно пазарно валидиране на началните хрумвания на бизнесмените и еволюирането им до такива, за които има значима пазарна потребност. Всичко това се случва посредством следване на потвърдили се в практиката структурирани предприемачески процеси, предоставени чрез новаторско потребителско прекарване за ефикасна колаборация в екип.

Над 50 клиента към този момент интензивно употребяват продукта и в същото време са отявлени посланици на неповторимия метод на Icanpreneur към предприемачеството. “Привличаме клиенти по-бързо от предстоящото и по тази причина взехме решение да потърсим финансиране по-рано, с цел да подхраним този напредък ”, сподели Веско Колев, създател и изпълнителен шеф на Icanpreneur.

“Свидетели сме на невиждана вълна от нови бизнесмени, изключително в софтуерния свят. Те обаче следват обичайния път – търсят ноу-хау от разпръснати източници в разнообразни формати. Това може да се направи по-добре посредством софтуерна система, навигираща структурирано техния път. С Icanpreneur това най-сетне е действителност ”, разясни Светозар Георгиев, бизнес ангел в Icanpreneur и съосновател на Telerik, Telerik Academy & Campus X.
още по темата
Средствата от инвестицията ще бъдат вложени в доста нарастване на скоростта на развиване на Icanpreneur в идващите 12-24 месеца както като артикул, по този начин и във връзка с целеви пазари.

Компанията има упоритост да се възползва от бързо растящата наклонност на нововъзникващи стартъпи, изключително такива свързани с изкуствен интелект (AI), на пазарите в Централна и Източна Европа, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Капиталът, набран в тази акция, ще разреши това да се случи доста по-агресивно.

Icanpreneur разгласи и стратегия за извънреден достъп на нови 200 потребителя (Icanpreneur Early Adopters Program), с която ще се развива и усъвършенства платформата, до момента в който те работят по своите стартъп или продуктови хрумвания. Очаква се програмата, както и акселераторът на Icanpreneur да имат забележителен и все по-широкообхватен позитивен резултат върху локалната екосистема.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР