Екип на проектаВсички административни звена, центрове, медицински дейности, клиники и

...
Коментари Харесай

Единствената болница, сертифицирана по COVID-SECURE Verification Scheme за работа при пандемия

Екип на проектаВсички административни звена, центрове, медицински действия, клиники и отделения в МБАЛ " Уни хоспитал ", " Ем Джи глобал "
В изискванията на пандемия от COVID-19 целият свят и изключително здравните системи са изправени пред редица провокации. Решаващата роля в реакцията против огнищата на COVID-19 е на медицинските експерти. На първа линия здравните служащи обезпечават нужната грижа за пациенти със обвинен и доказан COVID-19. Често това се случва при усложнени условия. В напъните си да защитят останалите медиците са изправени пред по-големи опасности от евентуална зараза с COVID-19. За реализиране оптималната сигурност както за пациентите, по този начин и за работещите в лечебното заведение в МБАЛ " Уни хоспитал " са подхванати спомагателни дейности за узаконяване на болничното заведение по COVID-SECURE Verification Scheme . Тя е първата болница в страната, която получи този документ. Със узаконяването в " Уни хоспитал " е верифицирано, че всички подхванати дейности за попречване разпространяването на COVID-19 подхождат на националните и използвани секторни инструкции. Цялостният развой на работа в лечебното заведение е съгласуван с логаритъм за взаимоотношение сред структурите в " Уни хоспитал " в условия на пандемия; логаритъм за лекуване на пациенти с ковид; проект за осъществяване на разчистване и последна стерилизация.

Общият брой на логаритмите, проектите, общоприетите оперативни процедури, които се извършват в лечебното заведение в изискванията на пандемия, са над 20.

Сертификатът удостоверява, че лечебното заведение извършва във всичките си структури дейно ограниченията за ръководство на риска, свързани с COVID-19, указани от държавното управление и Експертния медицински съвет - общи и секторни, от браншовите организации, както и положителните интернационалните практики и напътствията на Световната здравна организация.

Дейността на " Уни хоспитал " е реорганизирана напълно - основан е явен логаритъм за пътя на пациента със подозрение за ковид, който включва кабинет за COVID-19 отвън болничния комплекс, специфичен вход, асансьор и девет болнични стаи в разкрито Коронавирус поделение. Две от тези стаи са с благоприятни условия за използване на реанимационни грижи при пациенти в по-тежко положение.

В лечебното заведение се реализира самоконтрол и деен надзор на медицинския личен състав за инспекция на температурата и други признаци преди началото на всяка промяна за разкриване на безсимптомни медицински лица, изложени на риск, само че без ограничаване в дейността/работата на останалите звена в лечебното заведение.
Здраве Алманах на нововъведенията в здравния бранш
Осъществява се прецизно наблюдаване на процедурите за надзор на инфекциите и интервенциите в сходство с болничната стратегия за профилактика и надзор на ВБИ във връзка с стерилизация, дезинфекция и ЛПС.

Прилага се общоприета оперативна процедура за осъществяване на PCR тест. В лечебното заведение работи единствената в област Пазарджик, утвърдена от здравното министерство, лаборатория за съществуването на ковид посредством PCR методика. Д-р Явор Дренски, изпълнителен шеф на " Асарел Панагюрище Здраве ": Сертификатът е самостоятелна оценка, че сме основали всички условия за цялостна сигурност
ВизиткаД-р Явор Дренски е изпълнителен шеф на " Асарел Панагюрище Здраве " - компанията, която ръководи МБАЛ " Уни хоспитал " - Панагюрище, и медицинския комплекс към нея. Изпълнителен шеф е на МБАЛ " Токуда Болница София " от 2011 до 2016 година Той е част от екипа на японската болница от самото й основаване, като поредно заема постовете административен и медицински шеф. Д-р Дренски е приключил медицина през 1992 година в МУ - София, специализира акушерство и гинекология. Завършил е магистърска стратегия " Здравен мениджмънт ", има магистърска степен по финанси, минал е редица специализации в региона на болничния мениджмънт и болничните финанси. Специализирал е в Съединени американски щати, Швейцария, Унгария, Англия, Япония и други В интервала на 2000 - 2005 година доктор Дренски е интернационален съветник в региона на опазването на здравето към международни компании като Bearing Point, USA; 3M; Deloitte Touche Tohmatsu и др.От 2002 до 2004 година е шеф " Болнична помощ " в НЗОК. Учредява и става първи ръководител на Националното съдружие на частните лечебни заведения. Д-р Дренски е отличен с премията " Болничен управител на 2015 ", а през ноември същата година е почетен с премията " Мениджър на 2015 година " в акцията " Млад доктор " за дейна поддръжка в развиването на младите лекари и експерти по здравни грижи. През 2016 година е определен за ръководител на Българската асоциация за персонализирана медицина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР