Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси се закле да отговори

...
Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси се закле да отговори
Коментари Харесай

Египетският президент се закле да отговори на бруталната сила при атентата в провинция Синай

Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси се закле да отговори със мощ откакто атентатори убиха 235 души в претъпкана с хора джамия в северната провинция Синай. Това е най-смъртоносната офанзива в близката история на страната, заяви Агенция Франс Прес.

Ал Сиси разгласи тридневен печал, който стартира от събота след смъртоносната бомбена и оръжейна офанзива в джамията Рауда в Бир ал Абед, на към 40 км от Ел Ариш.

В тирада, излъчена по малкия екран, президентът се закле да " отговори на бруталната мощ ", като добави, че " армията и полицията ще отмъстят за нашите мъченици и ще върнат сигурността и стабилността със мощ в напълно скоро време ".

Няколко часа по-късно самолети на египетските Военновъздушни сили унищожиха транспортни среддства, употребявани в офанзивата и местоположения на терористите, където са били складирани оръжия и амуниции, заяви представител на армията.

Свидетели описаха, че нападателите са заобиколили джамията от всички страни с коли и по-късно са детонирали бомба. След това са почнали да прострелват паникьосаните вярващи, които са се опитвали да избягат като са употребявали и оставени от посетителите на джамията транспортни средства, с цел да блокират напълно пътя към храма.

В известие на държавния прокурор се удостоверява, че са убити 235 души, а 109 са ранените в офанзивата. Сред починалите има и деца, настояват очевидци.

Малко по-късно телевизия “Скай нюз – Арабия” заяви, че тридесет терористи са били премахнати при интервенцията, която египетската войска стартира нощес на Синайския полуостров след атентата в джамия, при който починаха над 200 индивида.

Екстремистите били убити в село Ер Рисан, Централен Синай.

Египетските спецслужби се пробват да открият местонахождението на подготвителните лагери, където са били подготвени причинителите на злокобната офанзива.

По-рано " Скай нюз - Арабия " заяви за 15 убити екстремисти, взели участие в нападението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР