Египетските сили за сигурност ликвидираха тази сутрин 40 заподозрени за

...
Египетските сили за сигурност ликвидираха тази сутрин 40 заподозрени за
Коментари Харесай

Египетските сили за сигурност ликвидираха 40 заподозрени за атентата в Кайро

Египетските сили за сигурност унищожиха тази заран 40 обвинени за атентата против туристи в Кайро нощес. 
 Четирима убити, 12 ранени при бомбено нахлуване против туристически рейс в Кайро (обновена на 29.12.)
Заподозрените са убити по време на антитерористична интервенция в Гиза и северен Синай, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на информация от вътрешното министерство на страната. 

Силите за битка с тероризма нападнаха " екстремистки кафези на радикали, възнамерявали набези против държавни институции, туристически обекти, чиновници от армията и полицията, също и места, където се упражняват религиозни култове ", се споделя в известието.

По данни на ведомството 14 терористи са премахнати в предградие на Кайро, още 16 - в крайпътен жилищен комплекс близо до столицата, други 10 - в град Ариш, Северен Синай. При обиски са открити голям брой огнестрелни оръжия, муниции, самоделни взривни устройства и експлозиви.

Антитерористичната интервенция е осъществена часове след атентата в Кайро нощес, когато самоделно взривно устройство избухна край пътя в Гиза при прекосяването на рейс с 14 виетнамски туристи, разглеждали пирамидите.

Двама туристи починаха на място, още един и екскурзоводът починаха от раните си в болница. Пострадаха още 10.

След серия набези против християни бе засилена защитата на всички църкви и коптски храмове в Египет, а през празничните дни силовите структури работят в специфичен режим, който ще остане в действие до православната Коледа, отбелязвана от някои вярващи по юлианския календар - на 7 януари.

Засилена бе и защитата на туристическите обекти. Затова екстремистите са потърсили едва място в системата за сигурност и са решили да атакуван движещ се рейс. Има данни, че експлозивът е бил задействан от разстояние.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР