Едва на третото заседание, което води като редовен председател на

...
Едва на третото заседание, което води като редовен председател на
Коментари Харесай

Рашидов вече получи първото искане за оставката си

Едва на третото съвещание, което води като постоянен ръководител на Народното събрание, Вежди Рашидов към този момент получи предизвестие, че ще му бъде поискана оставката. Заплахата пристигна от депутата от Политическа партия Иво Атанасов. Причината беше Стефана Караславова, назначена за основен секретар на Народното събрание, т.е., за началник на администрацията.

Атанасов атакува ръководителя на Народното събрание при започване на днешното съвещание. " По метода на водене на съвещанията, аз смятах, че след кърджалийското знамение – няма да употребявам квалификациите, които нежно употребяваше господин Борисов за този човек, сме стигнали дъното, само че очевидно продължаваме да дълбаем в калта ", стартира депутатът. Думите му провокираха възмутени крясъци от редиците на ГЕРБ-СДС,  тъй като хората на Бойко Борисов се досетиха незабавно, че под " кърджалийско знамение " Атанасов има поради Цвета Караянчева - бивш ръководител на Народното събрание, избирана в предишното от Кърджали.

След това депутатът от Политическа партия описа, че в коридорите на Народното събрание е срещнал представители на Гражданско придвижване БОЕЦ, които са му дали директория с документи против Караславова. По думите му, вътре се съдържали одиторски отчети, които я уличавали в нарушавания. " Ако сте осведомени със служебното досие на това лице, разновидностите са два: или да изпълнявате поръчки на Деси Атанасова (водачът на депутатите от ГЕРБ-СДС - бел.ред.) и тя да управлява вашите административни дейности, или да продължавате с " калинките " на ГЕРБ, със схемите на злоупотреби ", съобщи Атанасов. И сподели, че ще предложи на управлението на парламентарната си група да внесе искане за оставка на Рашидов.

Накрая депутатът предложи на ръководителя да му даде досието с материалите. " Ще я запазя за безконечни времена ", отвърна язвително Рашидов. В негова поддръжка на трибуната излезе съпартиецът му Маноил Манев, който засипа Атанасов с нападки, че се пробва да провали работата на Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР