Едва ли някой си мисли, че бездомните хора по своя

...
Едва ли някой си мисли, че бездомните хора по своя
Коментари Харесай

Студентка нахранила бездомник. След час той й дал бележка, която я разплакала

Едва ли някой си мисли, че бездомните хора по своя воля са избрали подобен ужасяващ живот за себе си. Щом е по този начин, за какво толкоз доста от нас се отнасят с омерзение към тях?!

Но младата майка и студентка Кейси Фишър имала напълно друго отношение към бездомните хора. Един ден на улицата тя предходна около скитник, който просел. Малко по-късно тя го срещнала още веднъж пред известна верига за понички. Човекът съумял да събере единствено $.

Тогава Кейси помолила мъжа да се причисли към нейната маса. Мъжът, на име Крис, бил учуден от предлагането на момичето, само че все пак го приел.

Мъжът споделил на Кейси, че хората нормално го гледат с неприятно око, тъй като е безприютен. Той също по този начин признал, че поради зависимостта си от опиатите е бил в толкоз тъпо положение, за което се е намразил.

Бездомникът към момента таял вяра, че един ден той ще бъде някой, с който майка му може да се гордее. За страдание тя умряла преди доста години от рак, само че той желал да реализира нещо в живота си в нейна памет.

Кейси и Крис разговаряли повече от час, преди Кейси да разбере, че е време да отива на лекции. Докато си говореха, времето минавало бързо и часовете й щели да стартират.

Когато Кейси се канела да си потегля, Крис я помолил да изчака малко. Той надраскал нещо на сплескан лист хартия, след това й подал бележката и авансово се извинил за небрежния почерк. Кейси взела бележката и тръгнала към лекциите.

Когато момичето прочело написаното от бездомника на листа хартия, тя осъзнала, че е направила нещо доста по-важно в живота на един скитник, в сравнение с просто да го нахрани.

Бележката

Бележката, която Крис дал на Кейси гласяла: „ Днес желаех да се самоубия. Но с помощта на вас ще пребивавам и ще се опитам да поправя всичко. Благодаря ви, вие сте прелестен човек. “

Понякога добра постъпка или дума, или даже нещо толкоз просто като усмивка, може да значи повече за някого, в сравнение с допускате.

Помнете това идващия път, когато срещнете човек, който е печален или в неприятно въодушевление. Не знаете какво може да се е случило в живота му. Но едно нещо е отвън подозрение: всички хора, без изключение, са почтени за обич и съчувствие.

Не всеки може с горделивост да твърди, че е избавил нечий живот, само че Кейси сигурно може!

P.S. Започнете да вършиме положителни каузи още през днешния ден!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР