Еднократните помощи за ученици, които продължават обучението си във II,

...
Еднократните помощи за ученици, които продължават обучението си във II,
Коментари Харесай

Без удостоверение от училище ще получават помощи учениците от II до IV клас

Еднократните помощи за възпитаници, които не престават образованието си във II, III и IV клас, към този момент ще се отпускат без да е належащо уверение, че детето е записано в учебно заведение. До отпадането на условието се стигна, откакто Народното събрание гласоподава предлагането на МТСП за смяна в Закона за фамилни помощи за деца, призната със Закона за държавния бюджет за 2023 година С нея се дава опция чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) да ревизират по длъжностен път продължаващите образованието си деца до IV клас. Подадените досега заявки, за които не е показано уверение, ще бъдат преразгледани служебно.
За учениците от I и VIII клас остава условието да бъде показано уверение, че са записани в съответния клас, защото за тези класове има авансово класиране и записване. Удостоверението е належащо, ако фамилиите желаят да получат помощта преди началото на образователната година. Когато то не бъде показано, помощта може да бъде изплатена след 15 октомври, откакто АСП получи по длъжностен път от МОН данните за действително записаните възпитаници в съответния клас за образователната година.
Заявленията за еднократна помощ за възпитаници се подават най-късно до 15 октомври. Помощта се резервира на 300 лева, които ще бъдат изплатени на два пъти - по 150 лева за всеки период. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР