Eдно от най-важните неща, за да сме здрави, е начинът,

...
Eдно от най-важните неща, за да сме здрави, е начинът,
Коментари Харесай

Обявиха кои са най-добрите диети за 2021-ра

Eдно от най-важните неща, с цел да сме здрави, е методът, по който се храним. Всяка година излизат най-малко няколко нови диети, които ни дават обещание страхотна форма и крепко тяло. Кои диети обаче в действителност способстват за този резултат.

U.S. News & World Report, които в края на всяка година вършат ранглиста на най-полезните способи на хранене, споделиха кои са диетите, които си заслужаваме да опитаме през 2022 година.

Първенец в класацията е средиземноморската диета, последвана от DASH и флекситарианската. При трите диети се натъртва на плодове, зеленчуци и варива, и се заобикалят мощно модифицирани храни.

Ето и какви са главните им характерности.

Средиземноморската диета

Тя не е строга диета, а метод на хранене, при който акцентираме най-простичко на храните, които се срещат към Средиземноморието - доста плодове и зеленчуци, включително обилие от цитруси и листни зеленчуци, варива, зехтин, риби и морски артикули, ядки, даже и по чаша вино дневно.

DASH

Това е редуциране от Dietary Approaches to Stop Hypertension, което можем да преведем свободно като " Как да спрем високото кръвно посредством храна ". Като цяло продуктите много припомнят на предложените за консумация от средиземноморската с тази разлика, че съвсем не се употребява сол, захар, червени и тлъсти меса.

Флекситарианската диета

Тя залага на вегетарианството с къси " почивки " за някое месно и/или рибно ядене, като натъртва съществена на протеини от неживотински генезис. Захарта, сходно и на горните две, се заобикаля.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР