Треньорът на Ботев Душан Керкез спечели за трети път Купа

...
Треньорът на Ботев Душан Керкез спечели за трети път Купа
Коментари Харесай

Керкез печели за трети път Купата

Треньорът на Ботев Душан Керкез завоюва за трети път Купа на страната. След като изведе пловдивчани до трофея в Купата на България в сряда, Керкез се трансформира и в първия задграничен треньор на Ботев, който печели трофей.
Прочетете още
Любопитно е, че той има извоювани общо три Купи - през 2006г. като състезател на хърватския Риека подвига Купата на Хърватия, печелейки финалните борби против Вартекс с общ резултат 5:5 и с гол на непознат терен печели трофея.

През 2019-та година Керкез печели Купата на Кипър към този момент като треньор с АЕЛ Лимасол и побеждава на финала АПОЕЛ Никозия с 2:0. 

Така действително това е вторият трофей в треньорската кариера на експерта, след Купата с АЕЛ Лимасол през 2019-та година. 

Иначе като състезател Керкез е ставал и два пъти е първенец на Босна и Херцеговина. 

Любопитно е, че Ботев може да играе против някогашния тим на Керкез - хърватския Риека, за който треньорът на " канарчетата " играе като футболист в интервала 2005-2007 и записва 41 мача и вкарва един гол. 

Риека ще е подложен и ще е измежду евентуалните противници на Ботев в първия квалификационен кръг на Лига Европа, тъй като пловдивчани ще са измежду непоставени. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР