Пътният експерт Диана Русинова излезе с коментар за тежкото пътнотранспортно

...
Пътният експерт Диана Русинова излезе с коментар за тежкото пътнотранспортно
Коментари Харесай

Русинова: Защо професионален шофьор на НСО е карал с много над 100 км/ч в такъв участък

Пътният специалист Диана Русинова излезе с коментар за тежкото пътнотранспортно произшествие с кола на НСО, което настъпи през вчерашния ден край Аксаково, пише 
Прочетете още
" Искрено се надявам интензивността на службите и press известията от страна на една съответна политическа партия да не се дължат на опит да се прикрие и изследва обективната истина във връзка с тежкото пътнотранспортно произшествие, което настъпи през вчерашния ден край Аксаково ", написа тя в профила си в обществената мрежа Фейсбук.

Автомобилът на НСО, в който е пътувал съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, се е движел от Добрич към Варна. Малко преди да влезе в Аксаково, от вторичен път излязъл различен лек автомобил, не спрял на знак " Стоп " и се блъснал в колата на НСО. Ограничението на скоростта на мястото на случая е 90 км/ч. Предстои да се обясни с каква скорост се е движел автомобилът на НСО.

Кирил Петков не е потърпевш при случая, след медицински обзор е освободен за домашно лекуване. В другата кола са били мъж и жена над 60 години, като мъжът е умрял на място. Жената е настанена в болница във Варна с голям брой контузии, положението й остава тежко.

Образувано е досъдебно произвеждане. Разследването се води от Военна прокуратура - Сливен.

" На мен персонално две неща са ми странни. Как по този начин при толкоз огромно кръстовище в крива няма сложено ограничаване на скоростта по главното направление? Този пътен знак " Стоп ", на който сякаш не бил спрял клетия умрял човек, е завъртян встрани и е доста противоречиво на кое тъкмо не е спрял - на изтърканата стоп линия или на завъртения знак?
При този случай аз персонално си задавам доста въпроси като това по какъв начин професионален водач, освен това от НСО, при съществуването на неподходящи метеорологични условия в зоната на кръстовище преди началото на обитаемо място, е карал със скорост евентуално доста над 100 км/ч? Кое тъкмо е обуславяло нуждата от това да се кара с толкоз висока скорост и да се слага в риск животът и здравето на жителите? ", написа Диана Русинова. 

 
Пътният специалист показа, че й е направило усещане, че предната седалка на колата на НСО е счупена и е отишла напред, което съгласно нея значи, че този, който се е возил на задните седалки, е бил без колан.

" Защо господин Кирил Петков и ПР-ът му си разрешават да нарушават ЗДвП и не са си сложили коланите? По спомен преди време точно господин Петков разгласи война на войната по пътищата? Странно нали, политиците, които от заран до вечер ни приказват за това какъв брой са загрижени за пътната сигурност да си разрешават да нарушават разпоредбите, като не вършат най-елементарното - да си сложат най-малко колан ", отбелязва тя.

Диана Русинова изрече съболезнования на околните на загиналия водач и пожела бързо оздравяване на потърпевшата жена.

" На господин Петков му " благодаря " за всичко, което той и държавното управление му направиха, с цел да доразрушат републиканската пътна инфраструктура, тъй като трите годни неподдържане доведоха до това - изчезнали знаци, маркировки, неприятно положение на асфалта, шубраци по канавките и прочие И в случай че политиците не ги беше позор да разгласяват небивалици и да търсят опрощение, то мен в действителност ме е позор от тези лицемери. Пътната сигурност е експертен, а не политически проблем и колкото по-рано го осъзнаят, толкоз по-вероятно е да скоро да понижим жертвите и ранените в резултат на ПТП ", приключва обявата си тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР