Едно от най-отблъскващите неща сутрин е именно лошият дъх. Него

...
Едно от най-отблъскващите неща сутрин е именно лошият дъх. Него
Коментари Харесай

10 начина да се справим с лошия дъх сутрин

Едно от най-отблъскващите неща заран е точно неприятният мирис. Него можете да го усетите, когато говорите с околните си или пък инцидентно. За да избегнете тези конфузни обстановки, можете да извършите няколко неща.

Избягвайте лук и чесън в храненето вечер

Това са потребни зеленчуци, които поддържат имунната система и ни оказват помощ да бъдем здрави. Не би трябвало да се лишавате от тях, само че избягвайте потреблението им вечер. Храносмилането им вечерно време отделя серни съединения и точно те са повода за неприятен мирис. Яжте ги денем. Така е помогнете на организма да се освободи от летливите съединения и неприятните храносмилателни проблеми.

Мийте си зъбите вечер

Някои хора си мислят, че от вечерното миене няма смисъл. Истината е, че има и заран, и вечер смисъл от миенето на зъбите. С вечерното вие се отървавате от всички бактерии, които са попаднали сред зъбите.

Не пийте алкохол и кафе
КРАЙ на неприятния мирис единствено за 5 минути
Причините за неприятния мирис може да са най-разнообразни. Съществуват обаче няколко средства, с помощта на които можем да се оправим с тоз...

Това са обичаните ни питиета след водата, само че името на свежия мирис, би трябвало да ги заобикаляме. Ако пък не можете, то постоянно си носете дъвки за ободряване. Виното вечер също провокира неприятен мирис сутринта.

Не използвайте вода за уста на всяко измиване

Да, тя е потребна и ни оказва помощ да поддържаме добра джука хигиена. Добре е обаче да не я употребявате безусловно на всяко миене на зъбите. Можете да ги миете и три пъти дневно, само че не и три пъти да употребявате водата. Два пъти на ден е изцяло задоволително. Така ще почистите зъбите си, само че ще се предпазите от сухота и скоростното размножаване на бактериите.

Не спете с отворена уста

Трудно е човек да се управлява по време на сън, само че е значимо да спите със затворена уста. Така растежът на неприятните бактерии се потиска и на сутринта сте свежи.
Ето по какъв начин бързо можем да отстраняваме дъха на лук или чесън
Вкусните и потребни салати е добре да участват ежедневно в нашето меню. Но постоянно откакто ги консумираме, можем да усетим, че имаме...

Жабурете се с масло на растителна основа

Този способ е изпитан още от античните времена. Жабуренето, с каквото и да е растително масло ще може да ви помогне да се справите с неприятния си мирис.

Измивайте постоянно езика си

По езика полепват доста бактерии. Винаги когато си миете зъбите, го изчеткайте от опаката страна на четката. Някои четки даже имат гумен гребен за езика, точно за тази цел.

Помирисвайте конеца за уста
Храните, които ще отстраняват неприятния мирис
Лошият мирис потвърдено отблъсква! Той ни кара да страним от близките и да заобикаляме връзка. Дори още по-лошо, постоянно въздейства върху самоч...

Да, може да е гадно, само че е добре да го извършите. Така ще откриете, в случай че има инфектиране на венците и ще посетите в точния момент зъболекаря си.

Пийте вода

Добрата хидратация ви разрешава да се справите с патогените в устата си. Това подтиква образуването на слюнка, а тя е натурален бранител против тях. Не забравяйте на всеки 15 минути да пиете по 1-2 глътки вода.

Дъвки без захар

Избирайте точно от тях. Захарта дава сила на бактериите да се развъждат. Сладникавият усет в следствие става горчив и точно той е повода за неприятния мирис.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР