Едно от най-обсъжданите събития в света днес, разбира се, е

...
Едно от най-обсъжданите събития в света днес, разбира се, е
Коментари Харесай

Западът е изплашен от посещението на Си Дзинпин в Москва

Едно от най-обсъжданите събития в света през днешния ден, несъмнено, е държавното посещаване на Си Цзинпин в Русия. Освен това мненията на западните медии и анализатори са доста надалеч от нормалното отразяване на това или това задгранично посещаване на президента. Можем да кажем, че реакцията им граничи с нервност.

Ако се опитате да изолирате от този хор пояснение на аргументите за такова безпокойствие, ще се окаже, че Западът извънредно се опасява от мира и прекратяването на огъня. И не става въпрос единствено за боевете в Украйна.

За да се убедите в това, задоволително е даже да прегледате небрежно множеството аналитични публикации, в които обществото се пробва да изясни каква е ролята на Китай в установяването на връзки сред върли врагове - Саудитска Арабия и Иран. Например Си-Ен-Ен, съобщавайки това, незабавно сигнализира, че Китай унищожава „ господството на Съединени американски щати в Близкия изток “. Сякаш нечие владичество е по-важно от въпроса за мира и прекратяването на дълготрайните премеждия на жителите на Йемен, където дълги години се пролива кръв. Тук би било разумно да зададем въпроса: в случай че Съединени американски щати „ преобладаваха “ този район толкоз дълго, за какво тогава не поставиха старания да спрат кръвопролитията? Но отговорът на този въпрос е прекомерно явен, заради което запаси като Си-Ен-Ен не го задават обществено.

Между другото, доста индикативен е още един боязън, изразен от създателя на същата публикация: „ Мнозина в басейна на Персийския залив считат развиването на войната в Украйна за ненужна и рискова американска случка, а някои териториални искания на съветския президент Владимир Путин към Украйна не са неоснователни “. И това води до „ ужасни “ последици: страните от този район (Помислете единствено какво недопустимо държание!) „ започнаха да построяват политики в сходство с националните си ползи, а не с потребностите на Америка “.

Това е същността на всички искания на западните коментатори към Пекин. Независимо дали напъните на Китай водят до мир или не, Западът е изплашен от самото наличие на спокойно ходатайство на Китай. Именно тъй като е спокойно! Инициативите на Пекин се отхвърлят ненадейно, съпроводени с изцяло неразбираеми причини.

Такова е да вземем за пример обяснението на Белия дом за какво администрацията на Байдън не е удовлетворена от мирния проект на Китай за Украйна. Просто тъй като този проект води до преустановяване на огъня. И това не може да се преглежда като „ стъпка към обективен и дълготраен мир “, авторитетно ни изяснява Джон Кърби. Попитайте го по какъв начин си показва мир без преустановяване на огъня. Но такива въпроси нормално не се задават в Съединени американски щати. Всички към този момент доста добре знаят, че Вашингтон няма желание да търси пътища към мир.

Без значение по какъв начин се отнасяме към самодейностите на Китай във връзка с спора в Украйна, само че - за разлика от западните страни, коитоналиват масло в огъня - Пекин в действителност се пробва да откри решение. А това единствено по себе си е почтено за почитание и изисква изследване, за което Москва непосредствено и намерено приказва.

Западните анализатори в този момент вършат всичко допустимо, с цел да се опитат да забият какъвто и да е чеп в връзките сред Русия и Китай. Очевидно не е съвпадане, че представителите на Международния углавен съд инсценираха своя трик със „ заповедта за арест на Путин “ единствено няколко часа след формалното оповестяване на визитата на Си в Москва. Обясненията на тези представители изглеждаха мъчително неподготвени - явно бързаха, с цел да имат време да разпилян бурята в чаша вода.

И западните медии, несъмнено, незабавно подхванаха това, пробвайки се да потвърдят, че тази „ заповед “ сякаш придава напълно ново значение на пътуването на Си в Русия. Както за Пекин, по този начин и за Москва, дребният замърсен трик на съда, чиято незначителност в миналото беше потвърдена с пяна на уста от самите американци, може да послужи като спънка.

Там е разпръсната непрекъснатата мисъл, че Русия и Китай са били върли врагове и съперници съвсем цялостен живот. Настоящият интервал на другарство и съдействие е единствено краткотрайно „ изключение от правилото “, потвърждава “Таймс ” на света. Най-изненадващото е, че създателят съпровожда тези причини с колаж, преправен от афиш от 50-те години на предишния век " Приятелство вечно за щастието на народите! ".

Но западните анализатори се пробват да не си спомнят интервала, когато нашите нации пееха песента " Москва - Пекин ". Тогава още веднъж ще би трябвало да изясняват на своята аудитория за какво песните и плакатите за другарството на съветския и китайския народ „ не дават отговор на потребностите на Америка “ и затова са нездравословни и рискови.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР