Едно от действията, които предприемаме заедно с Министерство на здравеопазването,

...
Едно от действията, които предприемаме заедно с Министерство на здравеопазването,
Коментари Харесай

Министър Събев: Трябва да имаме пилоти за медицинските хеликоптери, когато пристигнат

Едно от дейностите, които подхващаме дружно с Министерство на здравеопазването, е да изследваме материята и да решим стъпките, които ще предприемем за животоспасяване по въздух. Това съобщи министърът на превоза в Народното събрание.

След като изследвахме опциите би трябвало да създадем промени в Закона за гражданското въздухоплаване.

Предложихме на Министерски съвет основаване на авиационен оператор, който да има характерна функционалност.

Планираме основаването на Координационен щаб, дружно с на Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и Министерство на превоза, който в най-кратки периоди да излезе с предложение за конструкция, функционалност, финансиране, ръководство. Надяваме се това да стане до 3-4 седмици. След което да бъде обещано на Министерски съвет за гласоподаване, посочи Събев.

Пилотите би трябвало да имат избрани условия и да преминат в несъмнено образование. Много е значимо да сътворяваме изискванията, с цел да знаем по какъв начин ще бъдат ръководени хеликоптерите и кой ще ги ръководи. За да може при идването им да имаме подготвена конструкция.

Транспортният министър разяснява, че от 16 декември до през днешния ден се водят срещи с неправителствени организации в региона на превоза. По думите му към този момент са извършени срещи с автобусните превозвачи, обединяването на таксиметровите водачи.

Започнахме подготовка да изнасяме тематики от техен интерес, с цел да вземем решения в тяхна изгода. Искаме открит разговор. Не е календарен, а тематичен. По този метод ще бъдем ефикасни. Например споделеното пътешестване. Всеки заинтригуван може да вземе присъединяване в полемиката, добави Събев.

Събев посочи, че се планува покупки на преносим състав и техника в жп превоза.

От март ще се радвате на едно положително пътешестване с по-добра хигиена. Обещавам софиянци ще пътуват по-бързо до Варна и Бургас с трен, добави министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР