Едно интересно изследване през 2006-а година показва една притеснителна тенденция

...
Едно интересно изследване през 2006-а година показва една притеснителна тенденция
Коментари Харесай

Великобритания с нов рекорд в кръвосмешенията

Едно забавно проучване през 2006-а година демонстрира една притеснителна наклонност в популацията на острова. Австралийските учени трябвало да ревизират за какво избрани болести стартират да получават фешън статус (модалността в статистиката е най-често цикличен фактор). Проучването би трябвало да покаже по-замърсена среда, облъчване и други аргументи за въздействие, само че резултатът от проучването бил доста по-шокиращ.

ДНК наследството на острова демонстрира, че повече от 13 000 индивида са родени вследствие на рискови кръвосмешения. П-р Йенго открива 125 случая в база данни с още 456 414 души на възраст от 40-69 години. За рисково блудничество се смята отношението сред първи и втори братовчеди, лели, чичовци, дядовци и всички допустимо най-близки в родословното дърво. Науката от дълго време е потвърдила отрицателната страна от сходни опити. Австралийците са безапелационни, че необятният набор от най-различни болести под формата на физически недъзи, ментални проблеми и вероятно затруднена репродуктивност.

Анализът на данните претендирал интензивно разглеждане на хомозиготността на човешките геноми. Хомозиготността се появява, когато двамата родители имат идентичен генотип, а това значи, че тъкмо тази част от повтарящия се генетичен код идва от неразумните фамилни връзки. Ако обектът има 10% хомозиготност, тогава той е роден посредством рисково кръстосване. В изследавне от близо половин милион души са открити 125 такива случая. Научният труд е оповестен в журнала „ Nature Communications “.

В близко бъдеще ще има и нараснало количество характерни психични болести, когнитивни и имунни проблеми измежду популацията. Най-очакваните случаи ще бъдат ниска плодовитост и едва развити бели дробове. Всяко дете от такава връзка е изложено на 44% по-висок късмет за заболяване от всевъзможни заболявания. Тревожното изобретение демонстрира и още една мрачна наклонност – родените от този тип връзки се е нараснал фрапантно. Настоящата статистика демонстрира, че един на 3652-ма души е плод на този тип неразрешени връзки. В Уелс статистиката демонстрира, че един от близо 5000 души е роден в подобен стеснен фамилен кръг.

Събирането на сходни данни нормално става посредством полицейските отчети за кръвосмешения, а наклонността да се оповестяват такива е извънредно дребна, което единствено може да ускорява в допълнение съмненията за количеството. Австралийските учени също имат подозрения и в цялата база данни. Те считат, че мнозина са имали подозрения за своите фамилни корени и по този метод са имали опция да ревизират изцяло гратис своя генезис.

„ Великобританската биобанка е известна с високата презентация наздрави и високо образовани персони, които евентуално отклоняват нашите оценки в допълнение. Хора с сходен генезис на рисково кръстосване с тежки здравословни проблеми може даже да не участват в базата данни. Това единствено ни кара да подозираме, че нашата оценка е извънредно ниска. “, споделя п-р Йенго.

Трудно е да се каже коя е страната с най-вече такива случаи, заради простата причина, че статистиката не разрешава подобнo колекциониране на данни.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР