Едно-единствено стадо оцеля в село Шарково – стадото на баба

...
Едно-единствено стадо оцеля в село Шарково – стадото на баба
Коментари Харесай

Последното стадо в Шарково оцеля след барикада от протестиращите

Едно-единствено стадо оцеля в село Шарково – стадото на баба Дора. То беше избавено благодарение на десетки протестиращи от цялата страна, които построиха укрепление и стопираха ветеринарните лекари.
Единствено стадото на баба Дора остана живо в с. Шарково Тя се трансформира в знак на умиращия аграрни собственик в погранична Странджа
Късно следобяд и полицията се изтегли.

На четвъртия ден от началото на евтаназията на добитък поради чума в региона пристигнаха и политици.

„ В Добричко имало птичи грип и са били обезщетени хората за патка по 250 лева Е, може ли една патица да я сравняваш с една овца? Кой ги взема решение тия работи?”, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От Българска социалистическа партия подадоха сигнал във Върховен административен съд – поради разминаване в датите на заповедта за изтребване на животните и резултатите от пробите, излезли пет дни по-късно.
Директорът на БАБХ: Няма подозрение, в Ямболско има инфектирани с чума животни Ако имунизираме добитъка, ще има най-малко две години стопански наказания за цяла България, изясни Дамян Илиев
Късно следобяд и полицията се изтегли.

Рано сутринта ветеринари влязоха във фермата на Динко. Два часа по-късно той остана без 180 овце и крави.

Хората са обезпокоени и че избитите животни се загробват до чешмите на селото.

Утре в регионите под карантина се чакат специалисти от Европейската комисия.

Вечерта от държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят Бойко Борисов е наредил да се сътвори действен щаб, който ще координира обстановката с битката против разпространяването на чумата. Щабът ще следи поддръжката, която се оказва на стопаните, чиито животни са наранени.
Румен Порожанов: БАБХ не работи задоволително добре с хората в Ямболско Земеделският министър е безапелационен, че без заповед животни не се избиват
В щаба са министърът на вътрешните работи Валентин Радев , министърът на земеделието, Румен Порожанов , изпълнителният шеф на БАБХ Дамян Илиев , ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев , шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Бургас и Ямбол и представители на Гранична полиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР