Едни от най-често неправилно изхвърляни отпадъци в световен мащаб са

...
Едни от най-често неправилно изхвърляни отпадъци в световен мащаб са
Коментари Харесай

Изкуството и #ПромениКартинката – малките стъпки към големите промени

Едни от най-често погрешно изхвърляни боклуци в международен мащаб са цигарените филтри. Взети поотделно, те могат да наподобяват незначителни, само че събрани дружно се трансформират в един от най-големите замърсители за околната среда.

Вече трета година осведомителната акция #ПромениКартинката работи интензивно, с цел да показа обстоятелствата и да щрихира мащаба на световния проблем с погрешно изхвърлените цигарени фасове.

За да предизвика отговорно потребителско държание, акцията търси форми на изложение и платформи за разговор, които имат мощ да предадат посланието за значимостта да сме осведомени, като първа стъпка по пътя към смяна. С безспорната убеденост, че изкуството е повсеместен език, кадърен да преодолява предразсъдъците и да предизвиква към стъпки за по-добро на следващия ден, #ПромениКартинката сплоти сили с някои от най-вълнуващите културни и арт събития в страната.

„ Вярваме, че можем да променим потребителското държание, изграждайки мост сред обществено значимата тематика за погрешно изхвърлените цигарени фасове посредством силата на изкуството ", споделя Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване " във Филип Морис България и основна движеща мощ зад акцията.

През 2023 година #ПромениКартинката партнира с някои от най-успешните и значими културни събития, празнувайки силата на изкуството да предава с страст значимите обществени тематики.

Заедно с десетки доброволци осведомителната акция се включи в почистването към река Перловска в Южния парк като част от фестивала „ Реките на София 2023 ". Разказа обстоятелствата за световния проблем дружно с фестивала Open Buzludzha - който предизвика освен с местоположението си, само че и с осъществяванията на своите 3 подиуми.

#ПромениКартинката се включи в първото издание на фестивала за книги и изкуство Musagena New Vibes Festival, който събра на едно място писатели, художници, музиканти, приложници, образни актьори и други. Кампанията посети Перник, Петрич и Пловдив с помощта на фестивала „ АртБудилник " и дебаркира в Бургас, където си партнира с Бургаския интернационален кино фестивал.

Есента в София #ПромениКартинката поддържа кино-литературния фестивал CineLibri, по време на който киноманите можеха да се срещнат с обстоятелствата за световния проблем с погрешно изхвърлените фасове през изобретателната колаборация на акцията със студентите от НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ". Тази вълнуваща самодейност, която се случва към този момент две следващи години, е доказателство за силата на творчеството при предаване на посланието за създаване на едно по-добро на следващия ден.

Научете обстоятелствата за световния проблем и следете бъдещите интензивности на осведомителната акция на и на фейсбук страницата @Промени Картинката.

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР