Една трета от поддръжката на Петков и Василев и тяхната

...
Една трета от поддръжката на Петков и Василев и тяхната
Коментари Харесай

Димитър Ганев: 1/3 от поддръжниците на Петков и Василев са разочаровани симпатизанти на ИТН

Една трета от поддръжката на Петков и Василев и тяхната нова групировка идва от разочаровани симпатизанти на „ ИТН “. Това сподели пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователския център „ Тренд “. Той обаче счита, че не става дума за разединение в демократичната общественост.
По-голямата част от подкрепилите Демократична България на последните два избора остават последователи на тази групировка, посочи Ганев. По думите му към 50-60 хиляди гласа минават от Демократична България към групировката „ Продължаваме промяната “ .

Тепърва тази групировка ще добива по-ясен облик, ще забележим повече лица и повече послания, добави Димитър Ганев. Казусът с регистрацията и партията мандатоносител съгласно него се преекспонира.

Благодарение на присъединяване си в служебния кабинет Петков и Василев натрупаха целия си политически капитал , разяснява Ганев в предаването „ Политически НЕкоректно “.

„ Освен това, ясно се вижда, че и част от левите гласоподаватели, от тези, които гравитират обичайно в лявото политическо пространство, припознават тези хора със благосклонност , най-много поради легитимацията на президента Радев, който ги легитимира през длъжностен кабинет. Затова Българска социалистическа партия става доста ревностна към този план. “

Според Ганев за изборите 2 в 1 Българска социалистическа партия разчита на Радев като „ своя ракета притежател, като собствен локомотив “, който да дърпа листата .

„ И в този момент е обикновено да се гледа ревностно дали това е план на президента, тъй като това може да „ изяде “ този предстоящ бонус от управлението на левицата за идните избори. “

Българите желаят постоянно държавно управление и социологическите данни регистрират това двусмислено, заключи Димитър Ганев.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР