Една от първите задачи пред депутатите е да гласуват прекратяване

...
Една от първите задачи пред депутатите е да гласуват прекратяване
Коментари Харесай

Всичко отново е политика: Гледайте на живо от НС

Една от първите задания пред депутатите е да гласоподават преустановяване пълномощията на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов , който подаде оставка през август откакто използва нецензурни думи против жертвите на домашно принуждение. Той се закани да напусне освен Народното събрание, само че и партия ГЕРБ и политиката.

По традиция парламентарните групи показват през днешния ден и целите си за есенната сесия. Сред тях са промени в Наказателния кодекс и военната помощ за Украйна.

Предвиден е и блиц надзор на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел , както и постоянен парламентарен надзор, по време на който на въпроси ще дават отговор финансовият министър Асен Василев , вътрешният - Калин Стоянов и още 10 министри . Най-много са питанията към министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков - общо 28.

Новият сезон в Народно събрание стартира с напрежение сред водачите от обединенията във властта Бойко Борисов и Кирил Петков . Лидерът на ГЕРБ насочи рецензиите към Политическа партия за кадровите назначения:  " Партията на смяната поголовно подменя всичко единствено с нейни фрагменти. Всъщност, ние поддържаме 36 депутати от партията на смяната, те ръководят. Но в случай че това е " сглобката ", не виждам по какъв начин ще продължим да участваме по този метод в тази " сглобка ". В отговор съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков попита ГЕРБ за какво 4 месеца законите за реформиране на службите не са импортирани в Народното събрание: " С президента ли са, или са за промяната в службите? И те би трябвало ясно да се дефинират ".

Още през днешния ден се чака среща за изясняване на позициите . През последните дни беше поставян и въпросът дали би трябвало да се лимитират пълномощията на служебните кабинет .

В идващите седмици народните представители ще стартират законодателни промени за влизане в Шенген и еврозоната . Предстои и приемане на законите по Плана за възобновяване и резистентност , с цел да може страната може да получи над един милиард лв. от Европейски Съюз. Отново на фокус ще бъде и антикорупционното законодателство , по което сред сътрудниците във властта също има разлики.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР