Една от основните банки в Италия въведе нов модел на

...
Една от основните банки в Италия въведе нов модел на
Коментари Харесай

4-дневна работна седмица: Банка в Италия въвежда нов модел на работа


Една от главните банки в Италия вкара нов модел на работа тъкмо преди Коледа. Той планува понижаване на на 4-дневна при 9 часа работен ден и увеличение на опцията за работа от у дома на 120 дни в годината.

Не са планувани промени в заплащането.

Новият учредителен модел планува опция за работа от у дома на доброволни начала до 120 дни в годината, приблизително по 10 дни на месец. Ще се получава и надбавка за ваучер за храна от 3 евро дневно и от 4 дни по 9 работни часа при равно възнаграждение, на непринуден принцип и съобразено с техническите, организационни и индустриални условия на банката.

Нововъведенията ще влязат в действие през януари 2023 година, като ще бъде пуснат и експериментален интервал в към 200 филиала. В Италия банката има 74 000 чиновници, които ще могат да се възползват от новите благоприятни условия.

От банката акцентират, че новият модел на организация на работата " дава отговор на нуждата от съчетаване на салдото сред професионалния и персоналния живот на чиновниците и показва внимание към тяхното богатство, посредством новаторски решения на методите на работа ".

Това решение намира подтекст в желанието на от ден на ден италиански компании да подобрят корпоративното си богатство и да се приближат до фирмите от Северна Европа. През последния месец компании от разнообразни сфери взеха решение да наложат. Някои от тях плануват и опцията, още веднъж без смяна в заплащането, за редуциране на работния ден в петък, което разрешава на служащите да приключат работа по-рано.

Въпреки петмесечните договаряния със синдикалните организации, липсва консенсус по цялостното наличие на измененията.

Синдикалните организации упорстват за еднообразно отнасяне на всички чиновници и акцентират, че все още липсват механически средства, които да разрешават действително спиране на връзката в края на работното време при работа от у дома. Настояват и за увеличение на цената на ваучера за храна за всички чиновници, както и да бъдат планувани обезщетения за разноски за сила и интернет връзка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР