Една година след като Световната здравна организация обяви пандемията от

...
Една година след като Световната здравна организация обяви пандемията от
Коментари Харесай

Година след началото на пандемията светът се бори за нови количества ваксини

Една година откакто Световната здравна организация разгласи пандемията от Covid-19 светът се бори за нови количества ваксини и бърза имунизация на хората.

По-строги, тук-там относително демократични противоепидемични ограничения, нови варианти и игра на дози, доставки и поръчки на ваксини. Така наподобява обстановката с вируса на Стария континент година, откакто бе оповестена пандемията от Covid-19. От " Кога ще има ваксина ", дневният ред се смени на " Коя от всичките? " За разлика от всички останали, утвърдената през днешния ден ваксина на " Джонсън и Джонсън " се приема еднократно, единствено с една доза. 

Изследванията ѝ до момента върху 44 000 души от целия свят демонстрират 67% успеваемост две седмици след имунизацията. 200 милиона дози " Джонъсн и Джонсън " са контрактувани за Европейския съюз за тази година, в това число 55 милиона, които би трябвало да бъдат доставени през април, май и юни. 

Междувременно Европейската комисия заяви, че удължава с три месеца - до края на юни, краткотрайните ограничавания за експорт на ваксини, създадени на територията на Европейския съюз.

Нова ваксина, само че остарели опасения. Европейската организация по медикаментите се пробва да успокои, че нищо не допуска смъртни случаи или болести да имат връзка с препарата на " Астра Зенека ".

Причината е австрийкия случай, при който здравна сестра на 49 години беше диагностицирана с множествена тромбоза и умря 10 дни след имунизацията. Определени държавни управления на Стария континент показват нерешителност., измежду които и Италия, която разгласи, че краткотрайно стопира имунизацията с употребяваната в Австрия партида ваксини и заяви за два смъртни случая в Сицилия след имунизация с Оксфордската ваксина, без да прецизира дали страничните резултати са били същите и дали са предизвикали леталния излаз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР