Една добра новина вместо пожелание за Нова година! Както се

...
Една добра новина вместо пожелание за Нова година! Както се
Коментари Харесай

Златна й уста! Наш професор предрече край на пандемията

Една добра вест вместо благопожелание за Нова година! Както се споделя - златна й уста на професор Петрова.

" Очаквам това да е последната вълна на ковид, която да премине през Европа и през месец март 2022 година, когато ще има и обновени ваксини от РНК типовете, всички да сме се срещнали под някаква форма с вируса, или да сме имунизирани, тъй че да имаме цялостен имунитет и обществата да се върнат към естествен метод на живот ", разяснява пред БНР проф. Пенка Петрова, шеф на Института по микробиология при Българска академия на науките.



" Решаваща за крайния добър излаз се оказва бустерната доза, тъй като имунитетът от първите дози спада, а няма случай на тежко преболедувал или умрял човек с бустерна доза.

Това, че се заразяват още хора в страните с висок % имунизирани, е тъй като там има доста неимунизирани. Така е в Германия и Англия, в които има още 30 на 100 неимунизирано население. То се заразява сега най-силно.

Имунният отговор след бустера се появява след две седмици. Затова още през септември трябваше да се позволи по-кратък период на слагането на третата доза ", разясни още проф. Петрова.

Тя добави, че Т-клетъчният имунитет работи и против новия вид Омикрон.

ДАНО!
Свързани вести Наръчник гони неприятните мисли посред пандемия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР