Edna.bg представя Йоана Буковска-Давидова. Тя е нашата буква Й от

...
Edna.bg представя Йоана Буковска-Давидова. Тя е нашата буква Й от
Коментари Харесай

Й като Йоана Буковска- Давидова: Живяла съм толкова много животи

Edna.bg показва Йоана Буковска-Давидова. Тя е нашата писмен знак Й от плана ни „ Жените от А до Я “. В него ви представяме забележителни (не е наложително да са популярни) дами с всяка писмен знак от писмеността. Задаваме им едни и същи въпроси, свързани с женската мощ, роля и фантазии. И всички те дават отговор друго, с цел да нарисуваме дружно най-пъстрата картина на дамите в България.

Ето какво споделя за индивида Йоана първата писмен знак от името ѝ: Като инициал на персоналното име Й е индикатор за мощен, деятелен, самостоятелен и работлив темперамент. Носителят на тази писмен знак е витален, резистентен, твърдоглав човек.

В доста случаи Й е знак за истински хрумвания, реформаторски или изобретателски качества.

Да общуваш от близо с Йоана е изключителна привилегия. Особено когато се подготвя за зрелище и сме дружно в светая светих на артиста – гримьорната.

Тя разреши да я забележим без грим, без загради и с оголени страсти преди едно нейно зрелище. Преобрази се пред очите ми – от прочувствена и ранима до уверена и доста занимателна жена.

Вижте всички лица на Йоана Буковска – Давидова в особено изявление за Edna.bg.

Как се споделя, каква е твоята специалност и по какъв начин я избра?

Казвам се Йоана Буковска – Давидова, актриса съм от 14-годишна. А когато си артист, имаш всички други специалности на света.

Кои женски качества ти помогнаха в работата?
Публикувахте от Yoana Bukovska-Davidova в Четвъртък, 18 август 2016 година
Това с дамата е дълга тематика. За мен същността на женската природа и нейната цел е да съзидава, да основава живот, да го отглежда в себе си, да го ражда, да се грижи за него, когато той е беззащитен, да го обича безусловно, да го обича до всеотдайност. Когато работиш и успееш да вкараш всичко това и в специалността си, дамата е осъществена.

Независимо дали създаваш тесто, създаваш роля или измисляш нещо, без значение какъв брой ти изясняват, че си слабия пол, дамата би трябвало да знае, че е мощна, тъй като тя основава живота.
Публикувахте от Yoana Bukovska-Davidova в Неделя, 13 август 2017 година
Когато съумееш да запазиш това знание за себе си и в себе си и да разчиташ на себе си, макар че си жена, тогава си съумяла.

В коя женска житейска роля се чувстваш най-добре? (на майка, на обичана, на професионалист)

Жената може да се щастлива единствено когато има пълнокръвно и пълноценно битие, единствено когато животът й включва всички тези съставни елементи.

Старая се да разобличавам мита, че няма по какъв начин да си осъществена и в фамилията, и в кариерата да вземем за пример. Жената е жена и е смислена във всичките си функции и те са й нужни, с цел да се усеща цяла и жива тук и в този момент, да се усеща приключена.

 Йоана буковска давидова Edna.bg/Георги Димитров

Енергията, която влагаш да бъдеш майка, актриса е една и съща. Трябва да прецениш до каква степен ще ти стигнат силите. Когато се докараш до ръба на силите си, само че се окаже, че можеш и още, и още, тогава разбираш какъв брой доста можеш в действителност.

Успяла ли си да постигнеш салдото сред всички тези житейски функции?

Търся го този баланс и се пробвам да превъзмогна възприятието за виновност, което всяка майка носи – когато е на работа, а не е при децата си, се усеща неприятна майка. Когато гледа децата, страда, че не се развива професионално и като човешки капацитет.

Когато човек стане майка, схваща, че няма невъзможни неща. Изправяме се пред немислими компликации и разбираме какъв брой доста в действителност можем. Децата са нашето продължено „ аз “ и са най-хубавите ни учители по какъв начин да живеем тук и в този момент. Учат ни по какъв начин да сме тук и в този момент, по какъв начин да гледаме в небето, а не в земята.

 Йоана буковска давидова Edna.bg/Георги Димитров

Какво си казваш, когато изпитваш компликации?

Че и това ще мине. Трудностите са ни дадени, с цел да израснем в личните си очи, до момента в който се оправяме с тях.

Затова и всяка моя последваща роля е по-трудна от предходната. Така си ги предпочитам. Иначе имам чувство за безсмислие и погазване на едно място.

Винаги знам, че може по-нагоре и може да се върви напред. Мисията на артиста е да сплотява сили и светове, да оказва помощ на хората да не се срамят от разликата си.

Повечето персонажи, в които аз съм живяла, са разширили моя личен персонален свят.

Хората на духа, които се посвещават на изкуство, имат за цел да са алената лампа, която свети в тъмното. Тази алена лампа може да е всичко – алармата за заплаха или светлината, на която се демонстрират фотоси на всевъзможни обстановки.

 Йоана буковска давидова Edna.bg/Георги Димитров

Актьорът обаче би трябвало да има съзнанието, че не съществува, с цел да забавлява себе си и да наподобява добре на сцената.

Потопявам се в доста животи и това ме обогатява без да би трябвало да нося следствията от грешките на моите героини.

Бележка на създателя: Именно тъй като ги приема като обособени персони тях, своите героини, по тази причина им избира и разнообразни парфюми – за всяка роля нов мирис. Такъв, какъвто и героинята би си избрала. И го носи на всяко зрелище. Една дребна ароматна загадка, която знаем единствено ние с вас ;)

Чувствам се доста щастлива и уравновесена. Не съм се чувствала толкоз добре и това ми дава самочувствие и убеденост.

Какво би желала да имат всички дами по света?

 Йоана буковска давидова Edna.bg/Георги Димитров

Мечтая дамите да получат убеденост. Тогава светът ще е изпълнен с повече обич, съчувствие и мир. Защото дамите дават живота.

Жените към момента са държани в боязън и послушание, което няма по какъв начин да им даде криле.

Жената би трябвало да бъде обичана и разбирана. Жената е виталната буря на този свят. В нейния капацитет се съдържа доста и мъжката, и женската сила. В доста по-голяма степен, в сравнение с мъжете носят женска сила.

Движението #MeToo сподели дамите в друга светлина – на слаби, беззащитни жертви. Ние, в последна сметка, слаби ли сме или пълновластни?

Не можеш да си жертва, в случай че си направила умишлен избор. Не можеш да го заявиш години по-късно.

Вмениха на дамата единствената роля на съблазнителка и нейните вътрешни подбуди, желания и стремежи остават скрити зад тази опаковка, която мъжете са наложили.

Шарън Стоун споделя „ Жените, които разчитат на телата си, с цел да съумеят в тази игра, са авансово губещи “.

В мъжкия свят можеш да просперираш с моделите на държание на мъжете. Когато дамата откри задоволително сили в себе си, с цел да им отвърне, това незабавно ги покорява. Те виждат същия вид сила против себе си.

Наградите самопризнание ли са?

 Йоана буковска давидова Edna.bg/Георги Димитров

Зависи кой ги дава и защо. Наградите са обстановка. Наградите са взаимоизгодно другарство. За мен най-ценните са премиите на публиката. (Йоана получи премия на публиката на първите награди за български сериали на Нова ТВ- бел.авт.)Това е окриляващо, тъй като осмисля саможертвите и компромисите, които вършим.

В България е доста мъчно да надградиш. Няма значение какво си изиграл, какво си учил, по какъв начин си се развивал. Тук нямаш механизми да получиш цената на труда си. Спекулациите за това какъв брой печелим са просто неуместни.

Присъствието на твоята героиня в „ Откраднат живот “ - Виолета Захариева, към момента се усеща в коридорите на болничното заведение. Как си го обясняваш?

Виолета Захариева се трансформира в социално-емоционално събитие. Никой не приказва по тази причина какво да си болен от рак, какво е да имаш болен в фамилията. Когато споделиш болката, разбираш че си мощен, че можеш и ти да се оправиш, че можеш да го преодолееш.

Кои са идващите постановки, в които можем да те гледаме?

 Йоана буковска давидова Edna.bg/Георги Димитров

Последно можете да ме гледате в 199 в три постановки - "Госпожица Юлия ", "Симулатор за чифтосване " и "7 дни от живота на Симон Лаброс ". Засега в Нов спектакъл НДК и държавна такса "Н. О. Масалитинов " може да се види моя моноспектакъл "Променяне ".

Отново в Нов спектакъл НДК може да се гледа и "Поручик Бенц ", с изключение на националното и интернационално турне, което вършим с това зрелище.

"Чиста къща " е още едно заглавие на Пловдивския спектакъл, в което вземам участие. "Мъжете избират да излъжат " е комедия на Ямболския спектакъл "Невена Коканова ", където съм посетител - артист, а представленията "Модерато кантабиле " и "Амок " последната година се играят спорадично.

На първи март излиза последната ми премиера на Пазарджишкия спектакъл - " Една седмица, не повече /Истински неистини / ", където за първи път си партнираме на сцена с екранните ми сътрудници от "Откраднат живот " Димо Алексиев и Емил Марков.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР