Една 60-годишна история на бургаския гранд, събрала в себе си

...
Една 60-годишна история на бургаския гранд, събрала в себе си
Коментари Харесай

Приморец - 60 години културна историЯ на Бургас

Една 60-годишна история на бургаския гранд, събрала в себе си доста история, просвета и общества

 

Бургас е привлекателна морска дестинация и няколко следващи години е отличаван с наградата " Най-добър град за живеене в България ". За бургазлии той е обичаният дом, който нищо не може да размени, а за гостите на града - прелъстителен полис, който постоянно си коства да посетиш. Бургас обаче е доста повече от това. Местната власт и бизнес от години са обединили старания с една цел - да стане градът още по-пълноценен и добър за живеене. Разнообразните културни начинания на община Бургас - театрални представления, фото- и картинни изложения, концерти, танцови и други спектакли, кино и литературни министър председатели, срещи с създатели и доста други - са устойчива константа, непроменяемо подпомагана и от бизнеса.

Именно в центъра на това културно развиване на града през последните 60 години е грандът на Бургас - " Гранд хотел и СПА Приморец ".

Той посреща първите гости през далечната 1959 година От тогава до през днешния ден е неизменим кей за гостите на Бургас, както и за тържествата на бургазлии. През последните години хотелът утвърждава функционалността си на скъпо културно и обществено средище. " Приморец " инициира и е хазаин на литературни четения, кино прожекции, театрални постановки, изложения. Единственият 5-звезден хотел в морския град е и уредник на фестивал на изкуствата " Порт Прим Арт Фест ", които се организира годишно при започване на октомври. Начело на първото му издание през 2017 година бе превъзходната Цветана Манева, а през 2018 година - най-усмихнатата дама на родните кино и спектакъл - Татяна Лолова.

В хотел " Приморец " отсядаха всички виновни лица на България от социалистическо време - от Тодор Живков до членовете на Политбюро. Близо два месеца в него са били всички актьори, които участваха в снимането на кино лентата " На всеки километър ".

На 6 юни 2019 година " Гранд хотел и СПА Приморец " означи своя 60. празник с блестящ коктейл. Събитието събра над 250 посетители, другари и бизнес сътрудници на емблемата на бургаското гостолюбие.

Звездният рожденик получи поздрави и посредством видеосъобщения - от регионалния шеф Вълчо Чолаков, от ректора на Бургаския свободен университет проф. Галя Христозова, Орлин Горанов, Катерина Евро, Христо Стоичков, Мария Касимова-Моасе, представители на разнообразни институции, общественици и дългогодишни другари на " Приморец ".

Гостите на вечерта имаха опция да гледат къс, доста любопитен филм. Лентата сподели Бургас и " Приморец " през времето от 1959 до 2019 година Почетен посетител на събитието бе предоставилият скъпите архивни фрагменти и фотографии Георги Щилянов - най-дългогодишният другар на " Гранд хотел и СПА Приморец ", който почива в хотела със фамилията си към този момент 60 години - от самото му разкриване до през днешния ден.

" Гранд хотел и СПА Приморец " се грижи за всеки собствен посетител, контрагент, другар, бургазлия с непроменяемо старание и внимание към този момент 60 години. За поддържането на тези обичаи във времето значима роля имат хората, формиращи ядрото на хотела - управителният екип на " Приморец ". Те описват по какъв начин се поддържа и развива една сполучлива културна марка с името " Хотел Приморец Бургас ":
68.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР