Единственото право, което имаш, е да напуснеш на мига футболния

...
Единственото право, което имаш, е да напуснеш на мига футболния
Коментари Харесай

Екипът на Бербатов: Михайлов, идваме да те прогоним!

" Единственото право, което имаш, е да напуснеш на мига футболния съюз и да се извиниш пред цялата футболна общност, пред цяла България. Ако ли не, смяната идва! Идваме, с цел да те прогоним от мястото, в което си се окопал и с цел да освободим футболна България от зловредното ти наличие, и ще го създадем със силата на клубовете, със силата на закона. Темида е тази, с която ще се сблъскаш ". Това оповестиха от екипа на Димитър Бербатов в открита позиция, отправена към президента на БФС Борислав Михайлов.

Атаката от страна на Бербатов идва след вчерашната против него и екипа му, а мотивът за спора е исковата молба против управлението на БФС, заведена от ФК Балкан (Варвара) поради недопускането на делегата на отбора Георги Градев на изключителния конгрес на 12 октомври.

Цялата позиция на екипа на Бербатов:

" Лесно е да караш чиновниците си в БФС да ти готвят материали за издание под диктат, обаче е мъчно да изкараш черното бяло, макар нелепите си опити да се обясняваш и да заблуждаваш. Нагли неистини популяризира БФС на формалния си уебсайт. След като оповестеното на уеб страницата на БФС е позицията на това управление на футболния съюз, ние назад питаме къде е тяхното почитание към клубовете членове? Как е допустимо да бъдем упреквани в пренебрежение, по тази причина че приказваме истината и разобличаваме операциите на нахално самообявилия се за новоизбран президент на БФС Борислав Михайлов?

Неуважение ли е да разясниш правата на футболните клубове и да им окажеш помощ да осъзнаят силата си, да им окажеш помощ да защитят правата си и да застанеш отпред на справедливото им неодобрение от погазването на Устава на БФС и законните им права? Това направихме ние и няма да спрем. Напротив, в този момент започваме. Започнахме процеса по отстраняването на президента и това управление от БФС и ще го доведем до край. И всичко това поради изоставените от вас български футболни клубове, поради всички футболни почитатели, деятели и деятели, поради всички футболни гилдии, поради децата ни, които обичат футбола.

Как смееш ти, Борислав Бисеров Михайлов, да приказваш за пренебрежение към клубовете-членове на БФС? Ти, който погази устава и законното право на 189 клуба, искащи конгрес, с цел да не бъдеш изритан на него поради блатото, в което изпрати българския футбол за 16 години разгулен изцепки, безхаберие и подозрения за занемареност и корупционни схеми, за които се носят митове и към момента си разследван.

Ти, който драпаше със зъби и нокти, с цел да осуетиш провеждането на конгреса, призован от съд за първи път в историята на футболния съюз. Дотам унизи БФС и членовете му, та да се наложи съдът да влиза в ролята си. Дотам унизи БФС, та да се наложи да влизат „ качулките “ в офисите ти. Помниш ли по какъв начин избяга като партизанин-страхливец, предизвестен, че органите на реда идват за теб? Помниш ли по какъв начин се кри съвсем две години, с цел да се не помни това, което аргументи на българския футбол.

Ти, който заведе каузи против голяма част от клубовете-членове на БФС с искане да бъде наложена обезпечителна мярка за провеждането на конгреса през октомври 2021-а. И нееднократно, а два пъти се опита да съдиш тези клубове. Ти, който лиши членове на БФС от правото им да имат пратеник на последния конгрес с измислици от болното си схващане, нямащи нищо общо с правилник и закон.

Ти, който употребява водещия на конгреса, с цел да се самообявиш за новоизбран президент на БФС, без да имаш нужните по правилник гласове. Не направи ли това, с цел да вкараш футболния съюз и членовете му в правосъдни битки, които да те задържат служебно на власт в БФС, до момента в който траят правосъдните каузи година, две или кой знае какъв брой дълго? Няма обаче кой да те чака и търпи.

Няма кой да те остави да продължаваш да безчинстваш и да доунищожиш направеното преди теб и да обезличиш постигнатото от всички огромни български футболисти, в това число и оня другия Боби Михайлов – Боби Михайлов от футболните терени, а не Борислав Бисеров Михайлов – президент на БФС. Доунищожавай името си на футболист, само че не смей да вредиш на постигнатото от футболните митове на България.

Ти ли ще се изживяваш на съдник и нравоучител след всичко, което ти припомняме с горните редове?

И дано е доста ясно едно – твърдо имаме вяра в професионализма и безпристрастността както на съда, по този начин и на Агенцията по вписванията. А това значи единствено едно – няма по какъв начин Михайлов да бъде легитимиран като президент на БФС на база безочливо опорочения избор на конгреса от 12.10.2021 година А нацистките поздрави, които Михайлов качи на персоналния си блог във фейсбук, ще оставим без коментар ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР