Единствената агенция, според която изборите ще се решат на първия

...
Единствената агенция, според която изборите ще се решат на първия
Коментари Харесай

Турски социолози прогнозират: Ердоган ще загуби изборите frognews.bg

Единствената организация, съгласно която изборите ще се решат на първия тур, е Гезиджи, която планува 53,4 на 100 поддръжка за опозиционния претендент Кемал Кълъчдароглу, повдигнат от Националния алианс, против 43,2 на 100 за досегашния държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, претендент на Републиканския алианс.

 

По данни на организация О Ре Дже (ORC) Кълъчдароглу ще води Ердоган с 49,3 против 42,4 на 100.

 

Метропол планува опозиционния водач да има превес над Ердоган с 42,6 против 41,1 на 100.

 

Според Йонейлем, която регистрира и групата на колебаещите се в изследването си, а те са 6,5 %, Кълъчдароглу води с 44,1 на 100 пред 39 на 100 за Ердоган. При систематизиране на колебаещите се гласове Кълъчдароглу води с 48,6 против 43 на 100 за Ердоган.

 

Оптимар, за която изданието показва, че демонстрира известни благосклонности към ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) и президента Реджеп Тайип Ердоган, смята, че Ердоган ще получи 48,6 на 100 от гласовете, а Кълъчдароглу - 44,1 на 100. Това е единственото от деветте изследвания, което предвижда победа на настоящия държавен глава.

 

Общо четирима са участниците в президентската конкуренция в Турция. Освен Кълъчдароглу и Ердоган това са водачът на Партията на родината Мухарем Индже и представителят Алиансa АТА Синан Оган.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР