Единодушно със 140 гласа за парламентът изключи от обхвата на

...
Единодушно със 140 гласа за парламентът изключи от обхвата на
Коментари Харесай

НС премахна К-19 от обхвата на особено опасните инфекции

Единодушно със 140 гласа " за " Народното събрание изключи от обсега на изключително рисковите инфекции Covid-19. Законопроектът е импортиран от Министерски съвет и предвижда отпадане на Covid-19 от болесттите, по отношение на които се ползва наложителна изолираност и карантина. Промяната бе гласувана и на второ четене. 

Уточнено бе, че поради актуалните епидемиологични характерности на болестта, както и съществуването на ефикасни ваксини в страната, провеждането на контрол на Covid-19 и готовността на медицинския личен състав за лекуване на болни, не следва да се ползват в допълнение ограничаващи ограничения като наложителна изолираност и карантина.

По време на дебата в пленарната зала политиците влязоха в спор. 

Лидерът на партия " Възраждане "  Костадин Костадинов обяви, че с това решение ще се възвърне справедливостта:

" И се връщаме към естествения си метод на живот, въпреки че ние от дълго време си живеем обикновено. А и популярност Богу, с помощта на съпротивата, която българските жители оказаха пасивно, в нашата страна имаше допустимо най-леките ограничаващи ограничения. Нищо че отново бяха извънредно идиотски и античовешки ".

В реакция Ивайло Митковски от ПП-ДБ съобщи:

" Пандемията не е изчезнала, сътрудници, тя съществува. Просто вирусът към този момент мутира, огромна част от популацията го прекара, огромна част се имунизира и той към този момент не е това, което беше ".

Манол Пейков (ПП-ДБ) добави:

" Господин Костадинов чудесно знае каква е действителността, употребява лековерността на гласоподавателите за лични политически цели ".

В хода на дебата водачът на " Възраждане " описа забавни случаи: 

" Много добре знаете, че във варненската болница човек, който катастрофира, и това беше още в самото начало на психопандемията, имаше черепно-мозъчна контузия. Правят му тест, става известно, че има Covid-19. Умира часове по-късно. Какво написа в смъртния акт? Covid-19 написа, не черепно-мозъчна контузия и счупена трахея ". 

Професор Андрей Чорбанов от " ИТН " установи:

" Закупихме за милиони лекарство като " Ремдесивир ", което се оказа, че въобще не влияе върху вируса. Текат сега хиляди каузи по света за реабилитация на хора, които са били ограничавани, наказвани. Нашата страна похарчва за целия интервал до 2025 година 600 милиона евро за ваксини, които фактически изсипваме в канала. Съдът на щата Ню Йорк дефинира препарата не като ваксина, тъй като не дава отговор на главния аршин за една ваксина - да не разрешава заболяване, да не разрешава заразяване. Всички вие сте ваксинирани против полиомиелит, против морбили. Кой от вас е боледувал от полиомиелит и морбили?! Това е ваксина. Именно за това би трябвало да се знае кой носи цялата отговорност, политическа, за всичко, което беше наложено на обществото ". 

Съпартиецът на Чорбанов Станислав Балабанов коментира: 

" Вие затваряхте даже и парковете, затваряхте ни и навън, тъй като тогава имаше и митинги, тъй като тогава един като Бойко Борисов искаше просто да оцелее политически ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР