Единадесетте жертви при стрелбата в синагога в американския град Питсбърг,

...
Единадесетте жертви при стрелбата в синагога в американския град Питсбърг,
Коментари Харесай

11-те жертви при атаката в Питсбърг бяха идентифицирани

Единадесетте жертви при стрелбата в синагога в американския град Питсбърг, щата Пенсилвания, бяха разпознати, съобщи Асошиейтед прес. Представители на управляващите оповестиха на конференция, че убитите са били на възраст сред 54 и 97 години, измежду тях са братя и съпружеска двойка.
 
По-рано управляващите оповестиха, че са били убити три дами и осем мъже. Извършителят на офанзивата, Робърт Бауърс, бе арестуван, откакто бе ранен в престрелка с служители на реда. Бауърс споделил пред служител на реда, че евреите правят геноцид против американския народ и че желае всички евреи да умрат.

 
Нападателят, на който бяха повдигнати 29 федерални обвинявания, както и обвинявания на щатско ниво в Пенсилвания, ще се изправи за първи път пред съда на следващия ден.
 
Снощи Робърт Грегъри Бауърс умъртвил осем мъже и три дами в синагогата по време на религиозна работа, преди профилиран полицейски отряд да го простреля, се споделя в се показва в огласената през днешния ден заповед за задържане на мъжа.

 
Muslim groups raise over $40,000 for victims of Pittsburgh synagogue shooting
— The Hill (@thehill)
Сигналите за случая на телефон 911 почнали да идват малко преди 10 ч сутринта през вчерашния ден (местно време). Подателите казвали, че " са нападнати ", написа в документа. Бауърс прострелял в ръката единия от първите двама служители на реда, отзовали се на сигнала, а другият бил ранен от " осколка и счупено стъкло ".-->
 
Специализираният отряд на полицията разкрил Бауърс на третия етаж, където той повече от един път прострелял двама служители на реда, се добавя в документа. Посочва се, че единият от тях бил тежко ранен; в документа не се прецизира положението на другия служител на реда.

 
В синагогата имало още двама души, които били ранени от Бауърс, мъж и жена, само че положението им било устойчиво, се споделя в текста. Докато на Бауърс била оказвана лекарска помощ поради раните му, Бауърс споделил пред служител на реда, че " желае всички евреи да умрат и че те (евреите) правят геноцид против народа му ", се споделя в документа.
 
Снощи на Бауърс бяха повдигнати обвинявания от 11 пункта за ликвидиране, шест пункта за нахлуване при утежняващи виновността условия и 13 пункта за заплашване на етническа основа. Лидерът на американската еврейска неправителствена организация " Лига против клеветата " дефинира случилото се като най-смъртоносната офанзива против евреи в американската история, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР