Един турнир, който започна като забавление, е на път да

...
Един турнир, който започна като забавление, е на път да
Коментари Харесай

Кирьос и Кокинакис: Нерално е, не можем да искаме повече


Един шампионат, който стартира като развлечение, е на път да приключи с трофей за Ник Кирьос и Танаси Кокинакис. Двамата изиграха нов доста мощен мач в шампионата на двойки на Australian Open и доближиха до мача за купата, където ще се изправят против своите сънародници Макс Пърсел и Матю Ебдън. Това ще бъде първият напълно австралийски мъжки край на двойки на шампионата в Мелбърн от 1980 година насам.

Ето какво сподели Танаси Кокинакис след днешната победа над Марсел Гранойерс и Хорацио Себайос.

„Постигнатото към момента ми наподобява малко нереално. Не чакахме това, когато взехме решение да се включим в шампионата. Целта ни е просто да се забавляваме на корта, тъй че успехите са просто бонус. Мислим единствено за идващия мач и се стараем да попиваме от атмосферата и обичта на хората. Невероятно е, че сме на край, а поради обстоятелството, че го реализирах дружно с Ник, не бих могъл да желая нещо повече“.

„Никога не сме целяли да прояваваме пренебрежение към съперниците. Искаме просто да забавляваме хората. Понякога противниците ни го одобряват персонално, както се случи с Мектич и Павич. Доколкото разбрах, Майкъл Винъс също се е засегнал. Както споделих обаче, желаеме просто да вършим шоу. Ако попитате Марсел и Хорацио, евентуално ще ви кажат, че това е един от най-атрактивните мачове, в които са играли“ – добави международният №103.

Шампионът от шампионата в Аделаида разяснява и съперниците във финалния конфликт. „Макс и Матю играят на двойки доста по-често от нас, това е ясно. Те го вършат съвсем всяка седмица, до момента в който ние играем в два или три такива шампионата на сезон. Аз и Ник се концентрираме върху шампионатите на сингъл, само че когато се обединим за двойки, възприятието постоянно е особено. Очаква ни сложен мач, каквито бяха и всички други от началото на шампионата. Не знам дали сме любимци, персонално аз не мисля по този начин, само че в случай че демонстрираме досегашната форма и продължим да разчитаме на почитателите, сигурно ще се оправим добре“.

Кокинакис описа и по какъв начин се е зародило другарството му с Ник Кирьос. „Срещнахме се инцидентно. Бяхме млади и към този момент бяхме спечелили по няколко национални шампионата. Запознахме се на един детски шампионат в Канбера. Той носеше екип на Майкъл Джордан, а аз също харесвах NBA. Така стартира всичко. Бяхме най-хубавите в нашата възрастова група и постоянно пътувахме дружно за мачовете с младежкия народен тим. Често играехме видео игри до 3 ч. сутринта. С Ник сме разнообразни, само че в това време сме изцяло идентични в някои отношения“.

Ник Кирьос също не криеше насладата си след следващия мощен мач и класирането за финала.

„Страхотно е, че стигнахме до тук. Развълнувам съм и нямам самообладание да се завърна на корта и още веднъж да играя пред тази страхотна аудитория. Независимо дали спечелим или загубим, финалът ще бъде необикновено преживяване. Изминалата седмциа беше откачена. Всеки път, когато излезем на корта, играем като за последно. Не чакахме да спечелим толкоз доста мачове, само че както и да сме го създали, се надявам да успеем да извадим зайци от шапките си още веднъж“.

Кирьос прикани да няма разделяне измежду почитателите по време на идния дуел. „Имаме четирима австралийци на финала и по тази причина считам, че почитателите не трябва да бъдат разграничени във връзка с това дали поддържат нас или тях. Според мен фактът, че ни следва напълно австралийски край е необикновен. В същото време Ашли Барти е на край, а Дилън Олкот също игра за купата. Това са невероятни достижения, по тази причина не ми задавайте повече въпроси за това кого би трябвало да поддържат почитателите, тъй като просто ще стана и ще си тръгна“.

„Мисля, че тенисът в никакъв случай до момента не е бил толкоз обсъждана тематика в Австралия. Нужно е да засилим интереса към Australian Open и да притеглим повече аудитория. Точно това се пробвам да върша непрекъснато – да ввдъхновявам повече младежи да се занимават с тенис и да ги накарам да се влюбят в този спорт. Ако пуснат тв приемниците си и има хареса по какъв начин аз и Танаси играем на двойки, най-вероятно ще гледат и идващия ни мач. Така се стартира, това е същината на всичко. Това е методът спортът ни да оцелее“.

Четвъртфиналистът на УИмбълдън за 2015 година показа и дали има водеща фигура в тандема му с Кокинакис. „Никой от нас не е капитан на тима. Подкрепяме се взаимно. Без значение дали Танаси сервира или посреща, аз постоянно имам безрезервна религия в неговите благоприятни условия. Той е побеждавал някои от най-хубавите играчи в света персонално съм виждал от близко на какво е кадърен. Когато напрежението стартира да идва допълнително на някого от нас, другият незабавно се намесва и го успокоява. Знам, че в случай че не съм в въодушевление, той постоянно ще се опита да ме разведри, въпреки че от време на време това е доста сложна задача“.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР