Един от всеки десет туристи отказва да лети, ако е

...
Един от всеки десет туристи отказва да лети, ако е
Коментари Харесай

Забравени вещи могат да провалят ваканцията, показа проучване

Един от всеки 10 туристи отхвърля да лети, в случай че е не запомнил да постави в багажа си някоя значима движимост, сподели изследване след 2000 поданици на Англия и Ирландия, представено от Travel Daily News.

38% от интервюираните са споделили, че ще анулират пътуването, в случай че не помнят телефона си.

Според проучването 57% от пътуващите не помнят да опаковат някоя потребна движимост като в множеството случаи става дума за налични артикули на дребна стойност, които миха могли да бъдат набавени и по време на почивката.
17% от интервюираните са забравяли слънчезащитния си крем, 15% - тоалетни такъми, 14% - зарядното за телефона си, 14% - слънчевите очила, 10% - пижамата. Общата стойност на тези артикули, които английските и ирландсике туристи купуват в страната на идване, е впечатляваща - 170 млн. английски паунда.

Почти половината (45%) споделят, че забравянето на неща ги е тормозило, а всеки четвърти - че почивката му е развалена. 15% се оплакват, че разсеяността им е коствала доста, а всеки десети даже е пропуснал полета си.

Заради кое туристите биха се отказали да пътуват? Според 44% би ги спряло, в случай че са не запомнили задграничната си валута, 38% не биха тръгнали без телефона си, а 35% - без ключовете си. Една трета ще се откажат от почивката, в случай че са не запомнили застрахователната си лавица, а 30% - без медикаментите си.

Проучването удостоверява, че по-младите и по-неопитни туристи са по-нехайни - три четвърти от 16-24-годишните признават, че са забравяли да сложат някоя потребна движимост в багажа си, до момента в който при над 55-годишните процентът се свива до 29 на 100. По-младите са доста по-свързани с телефоните си и е по-вероятно да се откажат да пътуват, в случай че са го не запомнили, до момента в който множеството от по-възрастните считат, че ще се оправят и без него.

Застрахователите поучават пътуващите да си сформират лист с движимости, който да ревизират както преди потегляне на почивка, по този начин и при напускането на хотела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР