Един от най-любопитните моменти от Мастърс турнира в Париж миналата

...
Един от най-любопитните моменти от Мастърс турнира в Париж миналата
Коментари Харесай

Вавринка: Не позволих случилото се между мен и Мирка да ме скара с Федерер


Един от най-любопитните моменти от Мастърс шампионата в Париж предходната седмица бяха думите на Стан Вавринка към Холгер Руне директно след мача посред им. „ Съветът ми към теб е да престанеш да се държиш като бебе на корта. Става ли? “ – сподели швейцарецът на бъдещия първенец в шампионата, неудовлетворен от държанието на младежа и най-много от разногласията му със съдията.

Това накара екипът на Eurosport да върне Вавринка няколко години обратно във времето по време на днешното изявление с някогашния №3. Швейцарецът описа за разогрещения си полуфинален конфликт с Роджър Федерер на Финалите през 2014, когато в централна фигура се трансформира съшругата на Маестрото – Мирка.

Според Вавринка и намиращите се наоколо публицисти тя извиква „ Ревльо “ по негов адрес по време на едно от разиграванията. Това въобще не се хареса на тогавашния първенец на Australian Open, който се приближи до Федерер, уточни Мирка с ракетата си и попита „ Какво сподели тя? “.

По време на идната отмора роденият в Лозана тенисист изрази недоволството си и пред съдията. „ Тя направи същото и на Уимбълдън. Всеки път, когато съм от нейната страна на корта, тя крещи, до момента в който поднасям. Непоносимо е “.

В последна сметка Федерер печели мача, откакто избавя четири мачбола. Дори обаче сред него и Вавринка да е имало неприятни усеща директно след мача, двамата явно са съумели да преодолеят разликите си, защото няколко седмици по-късно бяха с съществена заслуга за триумфа на Швейцария на Купа „ Дейвис “.

„ Двамата с Роджър можехме да заснемем няколко кино лентата с сходни моменти. Веднага след оня полуфинал ситуацията несъмнено беше доста, доста напрегната. И двамата се разгорещихме много и популярност Богу, че по това време към момента не слагаха камери в коридорите и съблекалните “ – описа Stan The Man.

„ Понякога страстите те превземат и се ядосваш за неща, които не се случват по твоя виновност. В такива моменти е най-добре да се дистанцираш от другия състезател най-малко за известно време. Макар да бяхме ядосани един на различен в оня миг, двамата с Роджър нито за миг не забравихме нещата, през които бяхме минали дружно. Два дни след мача обсъдихме случилото се и се изяснихме “.

„ Напомнихме си, че следва Купа „ Дейвис “. И двамата бяхме пределно стимулирани да занесем трофея в Швейцария. Нямаше да разреша един дребен спор, който прерасна в огромен поради страстите, да ме скара с Роджър и да заплаши възможностите ни за триумф “ – приключи трикратния първенец от Големия шлем.

Мачът против Вавринка се оказа финален за Федерер на въпросното издание на Финалите, защото по-късно Маестрото не излезе за финала против Новак Джокович поради травма. Няколко седмици по-късно „ кръстоносците “ завоюваха своята първа и към този момент единствена Купа „ Дейвис “ надделявайки с 3-1 над Франция на финала в Лил.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР