Един от най-големите оператори на фериботи във Великобритания P&O Ferries

...
Един от най-големите оператори на фериботи във Великобритания P&O Ferries
Коментари Харесай

Скандални съкращения: Голяма компания уволни 800 души за 3 минути

Един от най-големите оператори на фериботи във Англия P&O Ferries си навлече гнева на мнозина, откакто редуцира по абсурден метод 800 свои чиновници с концепцията да ги размени с по-евтини служащи.

На чиновниците е обявено тази заран посредством видеообаждане по Zoom, че през днешния ден е последният им работен ден. Повечето са били шокирани, други са били обезверени, а някои са отказали да изоставен работните си места в символ на митинг и са били отстранени принудително.

" Всичко, което е получихме, беше триминутно авансово записано известие, че сме без работа. Нищо друго ", описват пострадали пред BBC.

Говорител на P&O сподели, че компанията би трябвало да редуцира 800 от чиновниците си, защото е отчела загуби от 100 милиона паунда на годишна база. Според компанията това е " мъчно " решение, само че без измененията " бизнесът няма да бъде жизнерадостен ".

На всички кораби е било разпоредено да разтоварят пасажерите и колите и да останат в подготвеност за спомагателни указания. Компанията разгласи, че няма да работи през " идващите няколко дни ", а на пасажерите е казано да употребяват други компании.

Синдикатът RMT заплаши да съди P&O, наричайки случилото се едно от " най-срамните дейности в историята на английските индустриални връзки ".



В обществените мрежи се надигна вълна от рецензии към компанията, имаше и подигравателни колажи.

Компанията е благосъстоятелност на основания в Дубай логистичен колос DP World. Тя обслужва 4 маршрута - от Дувър до Кале, от Хъл до Ротердам, от Ливърпул до Дъблин и от Кернрайън Шотландия, до Ларн, Северна Ирландия. Фирмата има 3000 чиновници и 20 кораба.

След прекъсването на услугите тази заран към Дувър започнаха да се натрупват опашки от камиони, оповестяват английските медии. По-рано депутатът от Лейбъристката партия Карл Търнър разгласява фотография на коли, чакащи на дока " Кинг Джордж " в пристанищния град Хъл.

Генералният секретар на браншовата профсъюзна организация Nautilus International Марк Дикинсън сподели, че уволнението на екипажите на фериботите на P&O е изменничество към английските служащи и не е нищо друго с изключение на скандално, като се има поради, че тази компания, благосъстоятелност на Дубай, е получила милиони лири от парите на английските данъкоплатци.

Говорител на Министерството на превоза съобщи, че работи с всички локални сътрудници, с цел да обезпечи свободния поток на водния трафик в региона на графство Кент. Tранспортното ведомство даде обещание да организира незабавни диалози с представители на фериботите P&O.

Британското държавно управление назова отношението към служащите " изцяло недопустимо ".

" Новините за служащи, получили нулево предупреждение и ескортирани от корабите си с неотложен резултат, до момента в който им е казано, че ще бъдат заменени с по-евтини други възможности, демонстрират бечувствения метод, по който P&O са подходили към този въпрос ", споделя Робърт Кортс, парламентарен заместник-секретар по превоза.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР