Един от най-големите футболни клубове в България - Нефтохимик, обяви

...
Един от най-големите футболни клубове в България - Нефтохимик, обяви
Коментари Харесай

Един от най-големите футболни клубове у нас изпадна във фалит

Един от най-големите футболни клубове в България - Нефтохимик, разгласи изпадането си в неплатежоспособност, откакто президентът Анелия Златкова входира документи в Община Бургас, че няма да продължи с финансирането на тима и връща акциите, научихме от Gong.

„ Може би ще засегна тематики и хора, които никой не смееше обществено да визира и съм сигурна, че още веднъж ще бъда оплюта, само че към този момент ми е всекидневие, откогато поех клуба. Трудно е да се работи във враждебна среда, съвсем невероятно. От една година има хора, които недоволстват от мен, само че не са помогнали с нищо, с цел да имат право да ме съдят. Месец март, когато поех клуба, лицензът беше заплашен и на 23-и изпълнителният шеф Манол Иванов изплати почти 45 хиляди лв. за дължими заплати към 31/12/2020. Изплатихме и по три заплати на треньорите от ДЮШ. Осигурихме и естествени условия за подготвителен развой плюс хотел и храна на треньорския щаб и футболистите. Успяхме да спасим тима от изпадане и тогава отново имаше недоволни “, разяснява Златкова.

Тя предвижда, че лицензът на Нефтохимик ще бъде лиши след нейното отдръпване, което значи, че клубът ще бъде изваден от Втора Професионална Лига, а остатъка от срещите в календара ще бъдат регистрирани служебно с по 3:0 за съперниците.

„ Непрекъснато бяхме упреквани от родители, че се взимат средства от ДЮШ, с цел да се дават на мъжкия тим. При състояние, че Община Бургас за година е превела 118 хиляди за школата, а таксите, които се събират от децата, са сред 4500 и 5000 на месец, а заплатите на треньорите единствено са 8 хиляди лв., разноските за мачовете на децата седмично са сред 1000 и 1500 лв. плюс поддържането на елитна U19, която единствено за август месец ни струваше 12 хиляди лв. за пътуванията, за мачове “, сподели още някогашният към този момент президент на „ зелените “.

Анелия Златкова удостовери, че всички отговорности към снабдители и неплатени фактури ще бъдат платени до края на календарната година.

Бургаският отбор е учреден през 1962 година под името „ Строител “, а две години по-късно се трансформира в Нефтохимик. Отборът подвига ПФЛ през 1996 година и 1997 година През 2009 година клубът се разпуска, като се вършат няколко полу-успешни опита за възобновление, само че към този момент 12 следващи години финансирането по този начин и не се стабилизира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР