Един от най-големите доставчици на здравни услуги Prevent Senior в

...
Един от най-големите доставчици на здравни услуги Prevent Senior в
Коментари Харесай

В Бразилия разкриха прикриване на смъртни случаи на пациенти, лекувани с недоказани лекарства

Един от най-големите снабдители на здравни услуги Prevent Senior в Бразилия е упрекнат в прикриване на смъртни случаи от ковид, принуждаване на лекарите да предписват неефективни лекувания и изпитване на недоказани медикаменти върху възрастни пациенти като част от идеологически стимулирани старания да се помогне на бразилското държавно управление да устои на апели за въвеждане на локдаун поради Covid-19, написа „ Гардиън “, съобщи организация „ Фокус “.

Prevent Senior, организация за здравни услуги с верига от лечебни заведения и повече от половин милион членове, е в прицела на следствието на Конгреса за рецесията с ковид в Бразилия и мощно спорните дейности на президента на страната Жаир Болсонаро.

Миналия месец група лекари предадоха на следователите досие от 10 000 страници, съдържащо поредност от тежки обвинявания против здравната компания от Сао Пауло, която обслужва възрастни хора.

Досието съдържаше изказвания, че възрастните пациенти са били употребявани като „ човешки морски свинчета “ за тестване на недоказани „ медикаменти “ за Covid-19, без да дадат единодушието си.

Във вторник юристът, представляващ тези сигнали, Бруна Морато, се яви пред следствието в Конгреса на Бразилия и показа спомагателни обвинявания.

Те включват следните изказвания:

Лекарите от въпросната компания са били принудени да дават на пациентите коктейл от неефективни медикаменти, в това число антималарийния хидроксихлорохин и антипаразитния ивермектин, в по този начин наречения „ Сovid комплект “.

Решението за разпространение на хидроксихлорохин като хипотетично дейно лекуване на Covid-19 беше отчасти рекламирано, с цел да помогне на държавното управление да убеди хората и лекарите, че няма потребност да се стои у дома по време на пандемията. „ Икономиката не можеше да спре, по тази причина те (правителството) трябваше да намерят метод да дадат вяра на хората, които излизат от домовете си. Тази вяра имаше име: хидроксихлорохин “, твърди Морато.

Използването на такива недоказани медикаменти също е било част от „ тактика за понижаване на разноските “ от страна на Prevent Senior. „ Много по-евтино за снабдител на здравни услуги е да даде някои медикаменти на пациентите, вместо да ги одобри в лечебни заведения “, твърди Морато.

Смъртните случаи от ковид са били скрити, с цел да не се компрометират резултатите от опитите на Prevent Senior, за които се твърди, че са предопределени да покажат, че медикаментите от така наречен „ Covid комплект “ са ефикасни против заболяването. „ Това е машинация “, съобщи вицепрезидентът на следствието Рандолф Родригес.

Предполага се, че старшите лекари са получили указания за понижаване на снабдяването с О2 на тежко заболели пациенти с Covid-19, които са били в интензивно поделение повече от 10 или 14 дни. „ Оправданието, което чух повтаряно неведнъж, беше:„ Смъртта освобождава леглата “, сподели Морато.

В изказване Prevent Senior съобщи, че отхвърля „ погрешните обвинявания “ и постоянно е работило в границите на законовите и етични правила. Компанията отхвърли в миналото да е крила или да не е съобщавала за смъртни случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР