Един от най-добрите начини човек да си осигури качествена почивка

...
Един от най-добрите начини човек да си осигури качествена почивка
Коментари Харесай

Спането по гръб осигурява най-качествена почивка през нощта

Един от най-хубавите способи човек да си обезпечи качествена отмора през нощта е да смени позата за сън. Според интернационалните специалисти, представени от в. "Дейли експрес ", за положително здраве и облекчителен сън е най-добре да се спи по тил.
Специалисти от английската Национална здравна работа припомнят, че всеки субект се нуждае от задоволително сън, с цел да може тялото му да действа вярно. Липсата на качествена отмора през нощта води до нервност, липса на централизация, влошено здраве.
Начинът, по който човек спи, оказва въздействие върху качеството на почивката. Поради тази причина изборът на най-правилната поза за сън е от значително значение.
Според специалисти от Аляска слийп клиник най-хубавата и потребна за здравето поза за спане е по тил. При нея главата, шията и гръбнакът са в неутрална позиция, и също така понижава рискът от киселини.
Въпреки че обезпечава най-качествена нощна почивка и е от изгода за здравето, позата за сън по тил е измежду най-непопулярните. Проучване демонстрира, че едвам осем % от американците избират да спят по този метод.
Позата по тил не се предлага за страдащи от сънна апнея, припомнят експертите.
Най-популярната поза за сън е феталната, която обаче може да докара до артритни болки или затруднено дишане. Вместо нея специалистите предлагат да се спи на една страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР