Един от лидерите на националния отбор на Италия по футбол

...
Един от лидерите на националния отбор на Италия по футбол
Коментари Харесай

Бонучи няма да се отказва от националния

Един от водачите на националния тим на Италия по футбол Леонадро Бонучи не възнамерява да приключва кариерата си в състава и приказва за най-трудните моменти след неуспеха на отбора да се класира за Мондиал 2022.

Бонучи се причисли за малко към конференцията на селекционера Роберто Манчини преди срещата на Италия с Турция във вторник вечер. Очаква се той да наследи капитанската лента в националния отбор от Джорджо Киелини, когато съотборникът му постави завършек на кариерата си за Италия.

„ Не знам дали Джорджо ще се откаже. За себе си мога да кажа, че желая да продължа да бъда образец и да повеждам младите състезатели, които носят националния екип “, съобщи Леонардо Бонучи.

Leonardo Bonucci confirms he won’t quit international football and reveals the ‘toughest part’ of Italy’s World Cup elimination.
— footballitalia (@footballitalia)
„ Часовете след елиминацията ни бяха тежки. Запазихме безмълвие при събиранията ни. Наистина това е най-трудният ни миг. Опитваме се да потушим разочарованието, което изпитваме, казвайки на младите, че ще имат своите шансове, до момента в който ние по-възрастните имахме тази последна опция “, разяснява 34-годишният Бонучи.

„ След като треньорът приказва с нас, оставихме предишното настрани и погледнахме към бъдещето. А бъдещето е в този момент и би трябвало да стартираме още веднъж да градим и да реализираме това, което не успяхме. Имаме солидна основа да се върнем на интернационалната сцена “, сподели още футболистът на Ювентус.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР