Един човек е загинал, a понв 46 са били ранени

...
Един човек е загинал, a понв 46 са били ранени
Коментари Харесай

Силни взривове на бензиностанция в Румъния убиха един и раниха десетки

Един човек е умрял , a понв 46 са били ранени след 2 гърмежа в станция за полутечен нефтен газ /LPG/ в Румъния, предава „ BBC “.

Сред ранените са 26 пожарникари , които са се втурнали към мястото след първата детонация покрай столицата Букурещ нощес. Малко по-късно втори гърмеж, след който се е образувал облак под формата на гъба, е раздрусал местопроизшествието в Креведия.

Властите оповестиха, че минимум 8 от ранените са с тежки изгаряния . Обмисля се изпращането на 4 в лечебни заведения в чужбина.

Хората, които са се намирали в радиус от 700 метра, са били евакуирани от региона.

„ Районът към момента е опасен… има риск от нова детонация в различен танкер “, сподели ръководителят на отдела за „ Спешна помощ “ на Румъния Раед Арафат , представен от организация Агенция Франс Прес.

Президентът на Румъния Клаус Йоханис дефинира детонациите като „ покруса “ и съобщи, че е „ надълбоко тъжен “ от случилото се.

„ Трябва бързо да стартира следствие, с цел да се откри дали са нарушени разпоредбите. Моля управляващите да вземат незабавни ограничения за потърпевшите, с цел да не се повтарят тези нещастия “, написа той във Фейсбук.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР