Един човек е загинал, а още един се води изчезнал

...
Един човек е загинал, а още един се води изчезнал
Коментари Харесай

Група българи се озоваха на 20 километра от окото на тропическата буря в Тайланд

Един човек е умрял, а още един се води липсващ вследствие на тропическата стихия, която сега бушува в Южен Тайланд. Това сподели за Дарик Панчо Благоев, който от години живее в столицата Банкок.

Бурята Пабук е първо сходно събитие за Тайланд от 30 години насам. Тя обаче е засегнала единствено 15 от общо 70-те провинции на страната.

Нямаме чувството за заплаха, оповестиха група български туристи в Тайланд, които се намират единствено на 20 километра от окото на тропическата стихия Пабук. От през вчерашния ден е почнала евакуация на региона, споделя Николета Петрова, която е част от групата. При тях обаче няма суматоха и разстройства на връзките, макар че островите са отцепени. От през вчерашния ден сутринта са спрени и всички лодки и фериботи, изясни още Петрова.

Групата български туристи идва в Тайланд на Нова година, а ден по-късно стартират и предизвестията, разяснява Николета Петрова пред Дарик.

Според данни на международните медии, от които се осведомят и българските туристи, от региона са евакуирани към 50 хиляди индивида. Пабук е първата тропическа стихия в Тайланд от 30 години насам, като тя идва в един от най-натоварените за страната туристически сезони. Бурята обаче последователно отслабва до тропическа меланхолия и на следващия ден се чака и времето да стартира да се възстановява.

Министерството на външните работи е в контакт с група български туристи, които се намират на тайландския остров Кох Самуи, само че не са потърпевши от тропическата стихия Пабук, като има подготвеност при положение на потребност да им окаже подпомагане, оповестиха от Министерство на външните работи.

Към този миг желаните за отмора места в Тайланд като Пукет, Кох Самуи и Краби не са мощно наранени от проливните дъждове и мощни ветрове. Няма данни за суматоха измежду туристите, показват още от ведомството.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Ханой на тел. +844 3845 2908, с посолството в Джакарта на денонощния дежурен телефон +62 812 9600 0691, както и с дирекция "Ситуационен център " в Министерство на външните работи: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР