е ден на любовта. Всеки, които искат да ухажва партньорите

...
е ден на любовта. Всеки, които искат да ухажва партньорите
Коментари Харесай

Как се ухажват животните: Мишките пеят, охлювите използват „стрелички“


е ден на любовта. Всеки, които желаят да ухажва сътрудниците си, демонстрират своята обвързаност с обичайни дарове - червени рози, шоколад или сантиментална вечеря. Знаете ли обаче по какъв начин се ухажват животинските типове?

Мъжкият образец е този, който би трябвало да притегли вниманието на женската. Често се стига и до битки сред противниците. и води до доста жертви, написа БГНЕС.

Мъжките жирафи би трябвало да са осведомени добре с усета на урината, преди да могат да се чифтосат. Това е по този начин, тъй като единственият метод, по който мъжките могат да схванат дали женските са плодовити, е да открият дали в урината ѝ има.

Първо мъжкият побутва женската и помирисва гениталиите ѝ. След това той свива обратно горната си джука и вдишва през ноздрите си. на пикочния секрет на евентуалната си партньорка.

Средно мъжките би трябвало да се приближат, преди да намерят някоя, която е подготвена за чифтосване. Това е открило изследване от 2023 година, което е оповестено в списание Animals.

Сухоземният охлюв Cornu aspersum има дребен придатък наоколо до очната ябълка. Тъй като те са хермафродити, всеки от охлювите в една двойка е кадърен, а и двамата са снабдени с така наречен „ любовни стрелички “, които употребяват, с цел да „ убодат “ колегата си - откакто прекарат известно време в циркулиране и допиране с мускулестите си псевдоподи.

Някои типове охлюви изстрелват, други - голям брой стрели, а трети употребяват една стреличка, с цел да „ убодат “ неведнъж колегата си в продължение на близо час, сочи изследване от 2006 година, оповестено в списание The American Naturalist.

Женските паяци от типа Latrodectus Hesperus (Черна вдовица) са към от мъжките, тъй че по-малките ухажори би трябвало да вземат някои защитни ограничения, когато се доближават до мрежата. В противоположен случай те могат да бъдат взети за плячка и изядени преди чифтосването.

Мъжките остават в сигурност, като на женската с пламенно клатене на хълбока. Когато мъжкият стъпи върху паяжината на женската, той вибрира с коремчето си, изпращайки сигнали по копринените влакна.

Той, вибрира и прави паузи - модел, който се разграничава доста от по-кратките и по-неправилни придвижвания на уловената в капан плячка. Това е открито от група откриватели, които са разгласили изследването си в списание Frontiers in Zoology.

Мъжките мишки, които желаят да впечатлят партньорката си, пеят неповторими високочестотни песни. Те възпроизвеждат „ свирещи звуци “, които се разграничават доста от. Това става посредством основаване на тип противоположна връзка на въздушния поток в дихателната тръба и ларинкса, се споделя в изследване от 2016 година, оповестено в списание Current Biology.

Учените откриват механизма посредством снимане на високоскоростно видео на ларинкса на мишките по време на вокализирането им, като в секунда.

Въпреки че тази техника е впечатляваща, женските мишки във връзка с това кои песни харесват - те избират мелодии, които се разграничават от тези, изпълнявани от техните родственици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР