Дясноекстремистката групировка Nordkreuz - Северен кръст, е планирала серия от

...
Дясноекстремистката групировка Nordkreuz - Северен кръст, е планирала серия от
Коментари Харесай

Десни екстремисти планирали политически убийства в цяла Германия

Дясноекстремистката формация " Nordkreuz " - " Северен кръст ", е възнамерявала серия от политически убийства в цяла Германия, заяви медийната група Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Организацията, основана в Мекленбург-Предна Померания, е съставила лист от 25 хиляди евентуални жертви - политици, които дефинира като свои съперници.

Информацията е позована на протоколи от полицейски разпити, с които медийната група разполага.

Федералната прокуратура на Германия счита, че екстремистите са събирали данни освен за политици от Мекленбург-Предна Померания, само че и от други провинции.

Между август 2017 година и април 2018 година управляващите са иззели при обиски документи и електронни носители на информация, в които са открити имената и адресите на близо 25 хиляди съперници на организацията от цяла Германия, най-вече от левия набор.

По данни на RND, членовете на " Северен кръст " са събирали данните най-вече за политици с позитивно отношение към бежанците.

При разпитите един от арестуваните членове на организацията е признал, че членовете й са възнамерявали покушения против политически съперници.

Адвокатът Ян Хендрик - член на " Северен кръст ", е възнамерявал " в деня Хикс " да раздаде на сподвижниците си пропуски с печати на бундесвера, които биха им разрешили по най-бързия метод да дойдат на " нужното място ".

Основателят на организацията Марко Г., който е под стража от предишния месец, е някогашен член на полицейско особено поделение. Според следствието, той и още трима души са откраднали муниции от запасите на полицията.

От август 2017 година против групировката се води следствие по съмнение за подготовка на терористичен акт.

В началото на юни Германия беше разтърсена от убийството на политика Валтер Любке, който изказваше поддръжка за бежанците. Смята се, че за него са отговори ксенофобски настроени екстремисти, припомня Дойче веле. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР