Двукратната шампионка от Големия шлем Симона Халеп от Румъния получи

...
Двукратната шампионка от Големия шлем Симона Халеп от Румъния получи
Коментари Харесай

Допинг проблемите за Халеп продължават

Двукратната шампионка от Големия шлем Симона Халеп от Румъния получи второ обвиняване за допинг заради " нередности в нейния биологичен паспорт ", удостовери Агенцията за битката с допинга към Международната федерация по тенис (ITIA).

31-годишната Халеп е отстранена от октомври след позитивна проба на US Open и това е второ нарушаване, което не е обвързвано с това, за което беше отстранена.

Биологичните паспорти наблюдават всички биологични данни, с цел да открият нередности, които могат да демонстрират допинг.

Бившата международна тенисистка даде позитивна проба за „ роксадустат “, лекарство срещу анемия, което усилва броя на алените кръвни кафези в тялото.

„ Разбираме, че днешното известие усложнява случая, само че всички в ITIA остават ангажирани да работят с Халеп за разрешаване на проблемите “, сподели шефът на ITIA Никол Сапстед.

През април Халеп отхвърли всички обвинявания, че е приемала допинг, като изясни, че евентуално става дума за " нечисти " хранителни добавки. Тя беше девета в ранглистата на WTA, когато беше отстранена.

" От 7 октомври, когато бях упрекната за приложимост на допинг, пребивавам в най-лошия си призрачен сън. Не единствено, че името ми е опетнено по допустимо най-неприятния метод, само че и се сблъсквам с твърдата увереност на ITIA да потвърди виновността ми заради причина, която не мога да схвана. Това е тормоз. Искам още веднъж да подчертая, че освен не съм употребявала допинг, само че даже не съм си помисляла да го върша ", разяснява Халеп.

Румънката, шампионка на " Ролан Гарос " през 2018 година и на " Уимбълдън " през 2019 година, е била лидерка в международната класация за общо 64 седмици.

" Единственото нещо, на което се надявам, е да получа опция да се изправя пред самостоятелни съди на арбитражен съд, което ще ми даде опцията да потвърдя невинността си. Вярвам в правосъдната система и чакам най-сетне да имам шанса да показва случая ми на чуване, което е планувано за края на май, откакто то беше забавено няколко пъти от ITIA ", разяснява Халеп.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР